Četvrtak 19.10.2017.
20:59
Vestionline, Blic.rs

Saša Mirković u kućnom pritvoru, oduzet mu pasoš

Facebook/Saša Mirković
Saša Mirković

Njemu je uzet pasoš, a u kućnom pritvoru biće dok sud ne odluči suprotno, piše Blic.

Glavni pretres u postupku protiv Milene Trajkovic i Saše Mirkovica, zakazan za danas u zaječarskom Osnovnom sudu, odložen je za utorak, 24. oktobar, na zahtev odbrane okrivljene Milene Trajković.

Nataša Tošic, jedna od advokata iz tima koji zastupaju Mirkovića, je potvrdila je da je danas odloženo sudenje jer prvookrivljena Milena Trajković, nije imala rok od 8 dana za pripremanje svoje odbrane.

- Mi smo danas istakli zahtev za ukidanje pritvora kao najteže mere za obezbedenje prisustva Mirkovića. Danas smo predali njegov pasoš, ponudili gotov novac kao jemstvo i da boravi u kućnom zatvoru uz primene mere elektronskog nadzora do okončanja ovog krivičnog postupka, rekla je advokatica Tošić.

Sud je uvažio zahtev, pustio Mirkovića kući bez elektronskog nadzora, i odbacio ponudu za jemstvo.

Tako će Mirkovića policija nenajavljeno posećivati kod kuće kako bi proverili da li poštuje odluku o kućnom pritvoru. Mirković će biti proveravan pozivima na fiksni telefon, piše "Blic".

Državna revizorska institucija podnela je prijavu protiv Saše Mirkovića, bivšeg predsednika Skupštine Zaječara, zbog zloupotreba u postupcima javnih nabavki.

2024 © - Vesti online