Petak 20.10.2017.
12:11
Vestionline

Pajić napadnut s leđa

EPA/ Tracey Nearmy
Policijska istraga na mestu zločina

Tokom ove nedelje, porota u sudnici slušala je horor-detalje ubistva, prema opisu koji je dala Trudi Lenon.

Lajli se, inače, u razmeni poruka s njom potpisivala sa "SOS", što je ime serijskog ubice iz knjige koju je pisala. I menadžer videoteke posvedočio je da je Lajli većinom pozajmljivala filmove sa horor tematikom i serijskim ubicama, te da joj je lozinka bila SOS.

Lenonova je opisala svoju partnerku kao inteligentnu osobu. Bile su prijateljice oko četiri meseca, a 14 dana pre ubistva Lajlijeva se doselila kod nje. Ljudi su je, rekla je, pitali jesu li ljubavnice, ali je ona kazala da nisu. Zaključila je da joj je mlađa prijateljica "veoma aseksualna". Ona je, takođe, priznala policiji da je znala da bi njena sustanarka opsednuta serijskim ubistvima bila u stanju da ubije Pajića, pošto ga je sama namamila u njihovu kuću u naselju Orelija.

U prvom policijskom razgovoru Lenonova je u početku poricala da se s Pajićem dogovorila da se vide, ali je kasnije priznala da ga je "slučajno" pozvala, rekavši da su ga njih dve pokupile u šoping-centru, da bi mogao da na kompjuter skine neke igrice, kao iznenađenje za njenog sina s kojim se družio. Takođe je tvrdila da su ona i Lajlijeva spavale u svojim sobama dok se on time bavio i da je već bio otišao kad su se probudile.

Međutim, u drugom snimljenom razgovoru koji je poroti emitovan ove nedelje, ona je odgovorila sa "da", kada je detektiv Kameron Blejn pitao da li je navedena da Džemi Lajli dovede Pajića.
O ličnosti serijskog ubice SOS iz Lajlinog romana, Lenonova je kazala da veruje da je njena partnerka za sebe mislila da je ona ta osoba. Takođe je priznala da su "stvari postajale sve čudnije", ali da ona i dalje nije videla "crveni znak za uzbunu".

- Nisam mislila da će to učiniti. Mislila sam da je sve samo priča.

Rekla je i da je samo "bila uz nju", tvrdeći takođe da je izašla iz sobe kad je mlađa žena obmotala garotu oko Pajićevog vrata.

- Vratila sam se nazad i ona je bila na njemu s nožem. Rekla sam: "Šta si to uradila?", a ona je odgovorila: "Mrtav je". Onda mi je naredila da joj pomognem da se sve počisti.

Po njenim rečima, Lajlijeva je izgledala kao da se ništa nije desilo.

- Na licu joj nije bilo emocija.

- Vi ste kontaktirali Arona tog jutra, znajući šta će verovatno da se dogodi - upitao je detektiv.
- Moguće, jeste - glasio je odgovor. - Na neki način, naše prijateljstvo je bilo pomalo čudno.
Džudi Lenon opisala je kako je čin ubistva počeo:

Jakna sa inicijalima SOS

Trudi je, kako je kazala, ispitivala Lajli u vezi s njenom seksualnošću zato što je njihova zajednička prijateljica imala utisak da su njih dve u vezi.
- Nisu je zanimali ni muškarci ni žene - rekla je.
Lenonova je u njihovim seksualnim sadomazohističkim igrama imala ulogu potčinjene osobe. Poroti su pokazane i fotografije iz njene spavaće sobe, uključujući i uzde. U sobi Džeme Lajli nađeni su magazini o serijskim ubicama, i više noževa. Imala je i motociklističku kožnu jaknu sa inicijalima SOS.

- Prišla mu je otpozadi i pokušala da mu stavi neku žicu, nešto kao garotu i stegla je. Izašla sam napolje.

Policiji je takođe kazala da je sumnjala da će se Pajiću nešto desiti u kući, ali je bila "suviše uplašena da išta kaže".

- Imala sam na umu šta bi se moglo desiti. Ništa nisam govorila. Da sam išta rekla oni bi mogli da krenu na moju decu i familiju. Ako budem držala jezik za zubima, trebalo bi da bude OK.
Obdukcija je pokazala da je mladić dvaput uboden nožem u vrat, jednom u grudi i da ima povrede koje odgovaraju stezanju garote.

Suđenje se nastavlja.

 

2024 © - Vesti online