Ponedeljak 12.07.2010.
20:33
Vestionline

Blateru nije bilo lepo da gleda 'tuču' u finalu

Engleski sudija Hauard Veb pokazao je čak 14 žutih kartona što je apsolutni rekord za finalnu utakmicu Svetskog prvenstva. Do sada je najviše opomena u finalu pokazano u duelu između Nemačke i Argentine 1986. godine.

"Mislio sam da će finale biti fer utakmica, ali to se nije desilo. Sudije ne komentarišem, one su radile svoj posao", rekao je Blater.

Osam reprezentativaca Holandije dobilo je žute kartone, uz isključenje Hejtinge. Svi kartoni bili su zasluženi pošto su "lale" očigledno imale taktiku da žešćim startovima poremete tečnu igru Španaca.

"Fudbal jeste konakt igra, ali igrači moraju da poštuju neke stvari. Morate da naučite da gubite i da imate poštovanje prema protivniku i disciplinu u svojim redovima", dodao je Blater.

Zanimljivo je da FIFA ima pravo da pokrene disciplinski postupak protiv Holandije i Španije, jer u disciplinskom pravilniku (član 52) piše da reprezentacije mogu da budu kažnjene ako najmanje pet igrača dobije žuti karton na utakmici.

Blater nije pomenuo tu mogućnost, ali zato nije propustio priliku da pohvali Južnu Afriku za organizaciju Mundijala, kojoj je od ocena 1 do 10, dao devetku.


Španija je prvi put osvojila SP, a u finalu je posle produžetaka dobila Holandiju sa 1:0. Jedini gol postigao je Andres Inijesta u 117. minutu.

2024 © - Vesti online