Četvrtak 19.10.2017.
13:11
Vestionline

Evo koliko građana Srbije veruje u policiju

N. Đurović
Raste poverenje u čuvare reda

Naime, istraživanja je pokazalo se da 56 odsto naše populacije ima poverenja u policiju. To je blizu donje granice svetskog proseka koja iznosi 60 odsto.

"Neminovno je da je zbog lošeg stanja u policiji pre svega policijski službenik počeo da gubi inicijativu a to se direktno odrazilo na poverenje građana koje imaju u čuvare reda. Loša socijalno-materijalna situacija, loša kaznena politika za napadače na policajce, dotrajala vozila i oprema, sve su činioci koji direktno utiču na način rada policije", navodi se u saopštenju Nezavisnog policijskog sindikata Srbije i navodi da porast broja građana koji pozitivno gledaju na policijskog službenika govori da se stanje polako, ali sigurno popravlja.

- Izuzetno je značajno da građani prepoznaju angažovanje policijskih službenika i njihovu nemerljivu ulogu u svakodnevnom životu i bezbednosti. Poznato nam je sve ono što muči policijske službenike i kao policijski sindikat svakodnevno radimo na rešavanju tih problema. Ali isto tako znamo šta je to što građane čini nepoverljivim prema našem zanimanju, pa i u tom smeru želimo da sa Ministarstvom radimo na poboljšanju - izjavio je Miloš Jelenković, predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.

2024 © - Vesti online