Sreda 18.10.2017.
16:59
J. L. Petković - Vesti

Jevtić: Nove kuće i radna mesta u Ranilugu

Obraćajući se velikom broju okupljenih meštana u porti crkve Svetog Jobana Krstitelja, Jevtić je najavio izgradnju još novih kuća i nova radna mesta. 

- Nakon posete Centru porodične medicine u Ranilugu, dogovorili da u toku naredne godine dobijete dostojan objekat dostojnih uslova za lečenje svih koji žive ne samo u opštini Ranilug već i u okolini - istakao je Jevtić.

Kako je još rekao, opština Ranilug će biti deo projekta RRK5, koji se realizuje zajedno sa Evropskom unijom, a podrazumeva izgradnju stambenih objekata. 

- U novim kućama želimo da vidimo mlade ljude, mlade bračne parove sa decom. Na taj način ćemo vrlo jasno podržati opstanak. Opstanak je naš prvenstveni cilj, ali i  vrlo jasna poruka raseljenima da mogu da se vrate i da žive na Kosovu. Život neće biti lak, ali sam gotovo siguran da tamo gde je naš dom, tamo gde su naša ognjišta, život je lepši, nego kada smo raseljeni -  kazao je Jevtić. 

Kako je najavio, Ranilug će biti i deo projekta za Stabilizaciju zajednica, što podrazumeva pomoć u individualnom pokretanju biznisa. On je podvukao i da će raditi na tome da se sva mesta toj opštini podjednako razvijaju i da že ih Ministarstvo za zajednice i povratak, uvek podržati. 

2024 © - Vesti online