Sreda 18.10.2017.
16:49
Vestionline

Sporazum o saradnji PKS i AD Dnevnik-Poljoprivrednik

PKS
Gordana Radović i Veljko Jovanović na potpisivanju sporazuma

Sporazum su potpisali Veljko Jovanović, direktor Sektora poljoprivrede PKS, i Gordana Radović, direktorka AD Dnevnik-Poljoprivrednik, ističući da je na ovaj način samo formalizovana dosadašnja dobra i kvalitetna saradnj, navedeno je u saopštenju.

- Važno nam je da imamo kredibilnog i kvalitetnog partnera koji razume šta su potrebe poljoprivrede, a to AD Dnevnik-Poljoprivrednik sa svojim izdanjima svakako jeste - rekao je Veljko Jovanović, direktor Sektora poljoprivrede PKS.

Jovanović je ukazao na veliki opseg zajedničkih aktivnosti među kojima su unapređenje informisanja i obrazovanja poljoprivrednika, podrška individualnim poljoprivrednim gazdinstvima, organizacija zajedničkih seminara, konferencija, radionica.

Kako je objasnila Gordana Radović, direktorka AD Dnevnik-Poljoprivrednik, izdanja ove kompanije predstavljaju transfer najsavremenijih naučnih dostignuća iz svih oblasti poljoprivrede u praksu, odnosno, u poljoprivrednu proizvodnju.

- U saradnji sa PKS afirmišemo i podstičemo sve teme važne za razvoj poljoprivrede, ruralni razvoj, seoski turizam, osnaživanje ženskog preduzetništva i druge- naglasila je Radović.

Sporazum o saradnji PKS i AD Dnevnik-Poljoprivrednik predviđa i podršku organizaciji turističkih manifestacija radi razvoja seoskog turizma, ekonomsko osnaživanje žena na selu, unapređenje obrazovanja u poljoprivredi, afirmaciju tema o značaju procesa EU integracija za agrar. 

2024 © - Vesti online