Četvrtak 19.10.2017.
05:00
S. Đurić - Vesti

Nina Seničar: Od akcije do crne komedije

Instagram/ninasenicar
Važna je energija: Nina Seničar

- Dragan mi je poslao scenario i ja sam se zaljubila u priču. Rekla sam - bilo kada, bilo gde, pod bilo kojim okolnostima radiću taj film. Ovo je ogromna hrabrost, jer mi nemamo milionske budžete kao u drugim zemljama. Velika mi je čast što glumim rame uz rame sa Žikom Todorovićem, i tokom snimanja uvek sam ostajala duže da gledam kako on radi, da učim jer su njegove scene najbolje. On je najzanimljiviji, najoriginalniji, uvek nađe to nešto što možda neko drugi ne bi - kaže Nina Seničar za "Vesti".

Volim Srbiju

Nina ističe da je veoma raduje što je u poslednje vreme sve prisutnija u svojoj zemlji.

- Nisam se odrekla ni karijere u Italiji, koja je moja omiljena baza. U Italiji spremam seriju, ali ja se nekako najviše radujem što sve više radim u Srbiji. Tokom rada na kvizu Ja volim Srbiju počela sam da snimam film "Prokleti pas". Dobila sam još neke glumačke i televizijske ponude. Uskoro krećem da radim kao gost u jednoj seriji, kao i na jednoj predstavi koja će biti o dijaspori i s kojom ćemo ići i po Americi, Australiji, Evropi. Ja bih volela da radim samo u Srbiji, ali nekako moraš da gledaš i neke druge zemlje, zato što je još u Srbiji sve onako malo unazad. Ali, polako se i to poboljšava - kaže Nina Seničar.

Atraktivna Novosađanka priznaje da je samo snimanje bilo naporno i zahtevno.

- Kod nas uslovi nikad nisu fenomenalni, ali sve je nadomestila energija na setu. To se uvek oseti, bez obzira na to da li radiš predstavu, emisiju ili je u pitanju filmski set. Oseti se ta neka energija koju unesemo, i ako ona nije dobra ni film ne može da uspe. "Prokleti pas" je srpska verzija Gaja Ričija, Kventina Tarantina. Nije lako napraviti film u kome iz minut u minut ideš iz crne komedije u akciju. Ne znam nijedan drugi film kod nas na ovaj fazon - kazala je Nina, koja otkriva kako funkcioniše filmski biznis u Los Anđelesu gde živi i radi.

Žene prodaju film

Lepa glumica i voditeljka ističe da ni u Srbiji, ali ni u svetu, pa i Holivudu, nema glavnih uloga za žene.

- Nadam se da će producenti i reditelji napokon shvatiti da i žene mogu da prodaju film. Do sada su dame mahom bile u funkciji muškaraca. Glumimo ljubavnice, supruge i ćerke glavnih junaka.

- U Americi je sve lakše što se tiče finansija, ali film je za njih čist biznis. Oni pišu scenario za svoju publiku, vrlo malo je uloga za ljude sa naših prostora. To sam shvatila na audicijama i Srbe uglavnom prikazuju u lošem svetlu, to su neke ratne priče, i dosadi da samo to radiš. Ali to je realnost, ne bi trebalo da to shvatimo lično i da se ljutimo. Možemo samo da radimo na tome da promenimo imidž Srbije, da se pišu projekti o Srbima na neki drugi način.

2024 © - Vesti online