Sreda 18.10.2017.
18:41
Z. M. - Vesti

Kurc da ostane uz Srbe i Beograd

Z. Mirković
Da nastavimo dobru saradnju: Borislav Kapetanović

Borislav Kapetanović, predsednik Zajednice srpskih klubova u Beču, smatra da Sebastijan Kurc, odlično poznaje problematiku stranaca, a tako i srpske zajednice.

- Do sada smo sa njim imali dobre i korektne kontakte i očekujemo da će sada, kada dobije nove nadležnosti, nastaviti plodotvornu saradnju sa srpskom zajednicom u cilju razvoja austrijskog društva - očekuje Kapetanović.

Među Srbima u Austriji Kurc je poznat i kao političar koji neguje odlične kontakte sa Srbijom, koju je stalno podržavao na putu u EU.

- Očekujemo da će nastaviti da podržava našu zemlju i sa mesta kancelara - kaže Siniša Bradić iz Beča.

On je istakao da, istovremeno, na osnovu dosadašnjih dela i najava, očekuje od Sebastijana Kurca da utiče na stvaranje pravednih uslova za imigraciju, to jest spreči da tražioci azila imaju veća prava i podršku države od stranaca koji već godinama žive i rade u Austriji.

Takođe, građani našeg porekla u Austriji očekuju da će Kurc ostvariti ono što je najavio, a to je da sprovede pozitivne promene u Austriji u korist rasta blagostanja.

- Kurc je na primeru sopstvene stranke dokazao da je ozbiljan kada govori o promenama. On je OeVP u potpunosti reformisao, promenivši joj čak i boju sa crne na tirkiznu. Promenio je i statut i omogućio kandidovanje nestranačkih ličnosti na listi OeVP. Takvu odlučnost u sprovođenju reformi očekujemo i po pitanju Austrije jer postoji mnogo stvari koje treba menjati, od prevelike birokratije do otvaranja novih radnih mesta - ukazuje Petar Miletić iz Beča.

2024 © - Vesti online