Sreda 18.10.2017.
19:38
D. Dekić - Vesti

Kad Slavija postane "Slavina"

V. Sekulić
Radovi na Slaviji kao da se nikad neće završiti. Ili hoće baš pred izbore...

- Pri odlasku i povratku s posla bavim ekstremnim sportovima - ironičan je ogorčeni Beograđaninin koji objašnjava da je Beograd uz brojne raskopine, zbog radova doživeo i vodene i strujne udare.

Na trgu Slavija stvorilo se jezerce posle pucanja cevi, dok su drugu greškom isekli radnici, pa je Jelena Balašević, ćerka poznatog kantautora Đorđa, primetila da je "Slavija postala Slavina". U "beogradska jezera" uvrstilo se i drugo, ovaj put na gradilištu Trga Nikole Pašića u centru Beograda.

Nova po Malom kalendaru

Mladi Nove stranke, ukazujući na besmisao kićenja grada tri meseca pre Nove godine, organizovali su akciju "Doček Nove godine po Malom kalendaru, ironično aludirajući na činjenicu da je gradonačelnik Siniša Mali još krajem septembra ukrasio prestonicu.

U okviru "akcije", mladi su "delili nagrade" poput letovanja na Slavijskom jezeru, 24 stana u Bugarskoj ili stan u krivom tornju u Beogradu na vodi.

Danak nestručnosti građani primećuju i na drugim mestima, pa se na društvenim mrežama mogu videti nesvakidašnji prizori: raskopavanje tek postavljenog betona za tramvajske šine, pošto su radnici zaboravili da stave vodovodne cevi, pa asfalt nabacan preko slivnika...

Posle ozbiljnijih povreda dve prolaznice na neobeleženom gradilištu ispred Doma omladine, inicijativa Ne da(vi)mo Beograd postavila je trake s napisom "nelegalno". Tvrde da su o ovoj opasnosti obavestili Beokom servis još 11. septembra, ali ta služba nije obavestila inspekciju.

- Raskopavanja uoči beogradskih izbora koja su ulice pretvorila u ratnu zonu za pešake, bicikliste i vozače dovode do povreda građana koji se jedva probijaju kroz neobeležena, nezaštićena i opasna gradilišta - kažu u udruženju.

2024 © - Vesti online