Utorak 17.10.2017.
20:55
Vestionline

"Nebitno da li je bila prava ili komunalna policija"

N. Đurović
Rodoljub Šabić

Kako kaže, bitno je da li je neko poslao patrolu "iz potpuno izmišljenog razloga da se pokaže ružna slika o Šabiću".

On je za televiziju N1 rekao da je "besmislica" da se tako revnosno proverava poverenik zbog "izmišljene prijave" i upitao da li se tako radi i po pitanju drugih prijava.

Ko je bio na Šabićevim vratima?

- To se dešava u Savamali, gde je divljački srušen ceo kvart, u Srbiji, gde imate dva miliona divlje sagrađenih objekata, a neko promptno reaguje na lažnu, izmišljenu prijavu za poverenika. Zapitao sam da li tako revnosno reaguju i na druge prijave i sutradan kreće kampanja u kojoj učestvuju najelitniji botovi da je Šabić to izmislio -rekao je Šabić.

On je rekao da su okolnosti u kojima radi vrlo neprijatne, ne samo zbog evidentne hajke "elitnih botova", nego i zbog ozbiljnih pretnji i ugrožavanja bezbednosti.

"Konstantno vas drže u situaciji da će se reći 'on laže', ili moja supruga laže, moj vozač laže... Taj kontekst je zastrašujuć, to je sistematsko potkopavanje institucija. Ja to mogu da dokažem naravno, ali na tome ne instistiram, jer javni posao u Srbiji podrazumeva takav odnos, nažalost", rekao je Šabić.

Šabićeve stavove odbacilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) ocenivši da se tu radi "o zloupotrebi institucije policije u dnevnopoltičke svrhe".

MUP "decidno saopštava da na vratima poverenika za informacije od javnog značaja nije bila policija niti jedan drugi pripadnik MUP-a", navodi se u saopštenju.

"Ističemo da nam nije jasno zbog čega Šabić ima potrebu da iznova i iznova iznosi ovu neistinu kada je Komunalna policija, koja je organ lokalne samouprave, a ne MUP-a, potvrdila da su imali intervenciju na Šabićevoj adresi po prijavi građana", dodao je MUP.

MUP je u saopštenju pozvao Šabića da se izvini javnosti Srbije, "zbog više puta izrečenih neistina i neprihvatljive neodgovornosti u ponašanju državnog činovnika, koji je bio dužan i svakako imao mehanizme da proveri informacije koje iznosi, pre nego što ih javno iskaže".

2024 © - Vesti online