Ponedeljak 16.10.2017.
16:30
rs.n1info.com

Kovačević o Agrokoru: Srpske firme mogu biti ugrožene

EPA/Antonio Bat
 

- One mogu biti ugrožene, postoji mnogo metoda kako se novac iz kompanija može prenositi preko granice do vlasnika i obrnuto. Mi ne znamo da li je na njihovu pojedinačnu imovinu stavljena neka zaloga, a ako jeste, onda tu na primer može doći do prodaje te imovine i to je jedan oblik ugroženosti - rekao je on u intervjuu za Infobiz.

Kako dodaje, treće što je najviše rasprostranjeno je kupovina i prodaja naših kompanija sa Agrokorovim u Hrvatskoj jer tu postoje dugovanja i potraživanja.

- Kod nas imamo i trgovinu i industriju u vlasništvu kompanija Agrokorovih. tako da imamo dosta uvoza, izvoza i različitih plaćanja - ističe Kovačević.

Podseća da je u Agrokorovim izveštajima novi revizor našao dosta grešaka u odnosu na ono što je slovilo kao njihov pravi izveštaj.

- Ti izveštaju su u još gorem stanju u Srbiji. Kod nas se prave jednom godišnje i objavljuju jako kasno. Bilo bi vrlo korisno proveriti neke podatke koji već postoje u našim izveštajima preduzeća u vlasništvu Agrokora koji istina nisu isti. Negde je otkriveno više negde manje detalja. Trgovačke organizacije su jako povezane, kada gledate ćerke Agrokora ovde vidite da ima dosta hrvatskih proizvoda. Ta roba dolazi i treba je plaćati, a da li se ona brže plaća nego domaća to ne znamo - rekao je Kovačević.

2024 © - Vesti online