Ponedeljak 16.10.2017.
12:06
Vestionline, Tanjug

Vučić kritičarima: Sve laž do laži... Sram vas bilo!

Tanjug
Povredili ga stalni kritičari vlasti: Predsednik Aleksandar Vučić

- Podržavam vladu i podržavam Anu Brnabić - rekao je kratko Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsedavajućim Predsedništva BiH Draganom Čovićem.

Neki uvek nezadovoljni

Predsednik je, međutim, otvoreno rekao da ga je lično veoma pogodilo i da mu je, kako kaže, teško palo to što je vladajuća koalicija nazad četiri godine radila da bi mogla da se pohvalili ovim rezultatima, ali da uvek ima onih koji su nezadovoljni i koji napadaju rad vlade suštinski nizašta.

- Radite svake godine, pritiskate, ministre, obezbedite suficit u državnoj kasi... i sve to bez privatizaconih prihoda. A da nemate privatizacioni prihod i da imate suficit u budžetu sa kamatama nije se dogodio... Sada se evo dogodilo - rekao je Vučić.

Posebno mu, kazao je predsednik, teško pada to što se ne govori istina u vezi sa povećanjem penzija i plata, opremanjem Vojske Srbije ..

- Sve laž do laži. Prestanite više... Nemojte da vređate ogroman rad i trud ljudi koji puno rade.  Poštujte nečiji rad i trud - pozvao je predsednik Vučić kritičare vlasti.

On je primetio i da su neki jedva dočekali da se vrati ono, kako je rekao, staro vreme u kojem je bilo samo: "Daj daj daj...".

U prilog tome, predsednik je podsetio da će penzioneri dobiti jednokratnu pomoć od 5.000 dinara koja će kaže mnogo značiti onim siromašnim penzionerima. 

- Imaćemo uvećanje penzija pet odsto za svkaog poenzionera, a onda kada čujete pa to je malo, očekivali smo više, stanete i kažete: "Na to nemam odgovor".

"Povećanje i plata - ali sve im malo"

Kažu i da su malo povećane plate, primetio je Vučić i pozvao ponovo sve one koji tako govore da "prekinu sa lažima", rekavši da je reč o nekim analitičarima i profesionalnim lažovima koji to ponavljaju iz dana dan.

- Učitelji će imati 11 odsto višu platu nego pre smanjenja, govorim o kumulativnom povećanja u poslednje tri godine, lekari medicinske sestre za 10 odsto više, radnici u socijalnoj sferi za 9, odnosno 10 odsto, kao i vojnici i policajci, poreznici, takođe -rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da će jedino manje povećanje imati zaposleni u njegovom kabinetu, vladi o Skupštini.

- Što to ne kažete narodu na pošten način - zapito je predsednik i podsetio da će prosečne plate u januaru iznositi 450, a bile su 350 evra.

Predsednik je istakao i da nismo radili 10 odsto više, te da je toliko povećanje zahvaljujući disciplini i odgovornosti vlade, velikom trudu i fiskalnoj disciplini.

- I opet ne valja - primetio je predsednik, te zapitao u kojoj se to zemlji povećavaju plate za 10 odsto.

Nemci radili i zaradili

U Nemačkoj, dodao je, povećanja iznose dva odsto. Tačno je, kaže, da oni imaju veće plate, ali oni su radili i zaradili.

Predsednik je konstatovao i da je neki, kako je rekao, stručnjak rekao da je odluka o povećanju plata i penzija politički motivisana. Ocenivši to kao nonsens, predsednik je rekao da ta povećanja odobrava MMF, a da je Srbija za tri godine prošla sve revizije. Smatra da te koji tako izjavljuju treba da bude sramota.

- Mi nismo, sada radimo i zarađujemo, a moraćemo radimo i zarđujemo mnogo više. Samo laž do laži. Ne postoji stvar koja me je toliko zabolela - rekao je i dodao da je slično i kada je reč o Vojsci Srbije gde sada imamo naoružanje, ali opet, kaže, ne valja. 

U Beogradu se, istakao je predsednik, gradi najviše što se može i opet ne valja.

- Šta je to što želite, šta je to što hoćete - zapitao je predsednik Vučić kritičare vlasti.
 

2024 © - Vesti online