Ponedeljak 16.10.2017.
12:12
Vestionline, Blic rs

Nacionalna služba za zapošljavanje: Najtraženija zanimanja u Srbiji

pixabay.com
Ako ste bez posla, evo prilike

Tokom septembra, prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, među radnicima sa nižom stručnom spremmom poslodavci su tražili pakere, kurire, šivače tekstila, prodavce, zaštitara imovine-portire, bravare, magacionere, krojače i konfekcionare, pekare, vozače drumskih vozila, tesare, stolare.

Takođe i elektromontere instalacija i mašina, kuvare, elektrotehničare elektromehanike, medicinske sestre, ekonomske i administrativne tehničare, ekonomiste za finansije, računovodstvo i bankarstvo, vaspitače predškolske dece.

Posla je bilo za diplomirane mašinske inženjere, diplomirane ekonomiste za opštu ekonomiju, bankarstvo i finansije, diplomirane pravnike, doktore medicine, profesore razredne nastave, diplomiranih/master profesora engleskog jezika i književnosti, profesora matematike, diplomirani/master profesora nemačkog jezika i književnosti.

Najlakše, odnosno najbrže do posla dolaze visokoobrazovani profili i to diplomirani inženjeri informacionalnih tehnologija, diplomirani inženjeri elektrotehnike i računarstva, diplomirani inženjeri elektronike, mašinstva i građevine sa odgovarajućim licencama, profesori matematike, fizike, nastavnici/profesori stranih jezika. Takođe i lekari sa odgovarajućim specijalizacijama - anesteziolozi, kardiolozi, pedijatri, oftalmolozi, ginekolozi...

Najveće šanse da se zaposle, kako kažu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje imaju i diplomirani farmaceuti, biohemičari, stručnjaci za finansije - računovođe.

2024 © - Vesti online