Petak 13.10.2017.
11:53
Tanjug, Vestionline

Alimpijević pred meč u Kaunasu: Zvezda ima dobar tim

twitter.com/kkcrvenazvezda
Spremni za početak: Košarkaši Crvene zvezde

Crveno-beli i ove sezone projektovani su kao autsajderi u društvu 16 najboljih timova Evrope u drugom ligaškom formatu elitnog takmičenja, ali je slično bilo i prošle pa su bili blizu plasmana u Top8.

U odnosu na prošlu godinu tim je u mnogome izmenjen, otišlo je osam igrača i dugogodišnji trener Dejan Radonjić, ali su dovedena respektabilna pojačanja poput iskusnih Amerikanaca Tejlora Ročestija i Džejmsa Feldina i Pere Antića, kao i talentovanog francuskog centra Matijasa Lesora. Međutim, odličan start u ABA ligi i ubedljive tri pobede nad Mornarom, Mega Bemaksom i Olimpijom ulivaju optimizam u pohodu na nove podvige u Evroligi kada su ranije padali Fenerbahče, Real Madrid, Panatinaikos, Barselona, CSKA i ostali velikani. Trener Zvezde Dušan Alimpijević pozvao je javnost na strpljenje zbog novog tima rečima da neće se nikome neće unapred predati.

- Borićemo se do kraja i znamo neke naše realne ciljeve u Evroligi. Mnogi su pokazali i određenu dozu zabrinutosti kako će Crvena zvezda uopšte izgledati u Evroligi, da li će uopšte napraviti tim. Sada posle ovog starta opet se pojavljuju neka očekivanja koja su veća. Ono što je sigurno, napravili smo kvalitetan sastav, a za nešto više, kao što je Evroliga, potrebno je dodatno vreme - rekao je Alimpijević.

Na suprotnoj strani košarkaša Crvene zvezde na startu Evrolige biće bivši igrač Vasilije Micić, koji je ovog leta pojačao šampiona Litvanije. Utakmica između Žalgirisa i Crvene zvezde igra se večeras od 19 sati u Žalgirio areni.

2024 © - Vesti online