Petak 13.10.2017.
08:31
Radio Slobodna Evropa

Dačić: Srbija će kazniti plaćenike koji ratuju u Ukrajini

Tanjug
Ivica Dačić

On je, povodom informacije da je ukrajinska Služba bezbednosti objavila podatke o državljanima Srbije koji se u Donbasu bore na ruskoj strani, za Radio Slobodna Evropa rekao da se i na njih odnose odredbe zakona o učešću u oružanim konfliktima u inostranstvu.

- Mi nemamo sve te podatke. Ali molimo strane koje ih imaju da nas o tome informišu. Prema svima koji učestvuju na stranim ratištima biće preduzete sve zakonske norme koje se odnose na kažnjavanje takvih dela - naveo je Dačić.

Ukrajinska bezbednosna služba (SBU) objavila je podatke o šestorici građana Srbije koji su se, kako se navodi na njenom službenom sajtu, borili u ruskoj jedinici "Vagner".

Pres centar SBU naveo je da je šef Službe bezbednosti Ukrajine Vasilj Hricak rekao da je objavljivanje identiteta tih ljudi "samo početak", jer je veliki broj stranaca uključen u ratno delovanje te grupe.

Prethodno je Oleksandr Aleksandrovič, ambasador Ukrajine u Srbiji, za beogradski list "Blic" izjavio da ukrajinske vlasti procenjuju da "oko 300 srpskih plaćenika ratuje na strani proruskih pobunjenika u regionu Donbasa".

2024 © - Vesti online