Četvrtak 12.10.2017.
20:55
Z. Marjanović - Vesti

Skandalozna ponuda osiguravajuće kuće: Jedva preživela, odšteta 30 evra

A. Čukić
Skandalozna ponuda osiguravajuće kuće

Prilikom eksplozije devojčica je zadobila povrede grudnog koša, a procene čačanskih lekara nisu bile optimistične da će M. M. uopšte preživeti i transport do Beograda. Ipak, posle dugog lečenja M. M. se oporavila.

Ovih dana na adresu roditelja devojčice stigla je naknada osiguravajuće kuće za odštetu koja je desetogodišnjoj devojčici ponudila novac u iznosu od 3.720 dinara, što je nešto više od 30 evra.

Osigurani i van škola

Učenici škola su osigurani od početka do kraja godine u toku 24 sata i kada nisu u školi, bez obzira kada se i gde povreda dogodila. Ovim osiguranjem se najčešće, u zavisnosti od ugovora zaključenog sa određenom osiguravajućom kućom, ostvaruje pravo na nadoknadu za pokriće troškova lečenja, dane provedene u bolnici, u slučaju preloma i nošenja gipsa, u slučaju trajne invalidnosti i smrt zbog nezgode i smrt zbog bolesti.

- Ovo je sramota od jedne osiguravajuće kuće koja je u stanju da pošalje takvu procenu, iako imaju uredne nalaze lekara iz kojih se vidi da je devojčica imala tri operacije, da joj je život visio o koncu, da su joj pluća i plućna maramica oštećeni u dužini od 8 cm i da su prognoze lekara iz Čačka bile da će teško do Beograda stići živa - kaže Mirko Filipović, deda povređene devojčice uz napomenu da je ona bila osigurana preko Osnovne škole "Filip Filipović".

U konkretnom slučaju, osiguravajuća kuća je procenila da je za teške povrede devojčice M. M. koja je jedva preživela eksploziju topovskog udara i tri operacije dovoljna nadoknada u iznosu od svega 3.720 dinara.

2024 © - Vesti online