Utorak 10.10.2017.
23:48
Vestionline, Tanjug

Šta su Vučić i Erdogan jedan drugom poklonili?

Tanjug
Predsednici Srbije i Turske tokom obilaska Kalemegdana

Erdogan je Vučiću poklonio bicikl na kome piše "Aleksandar Vučić" i šah, a Vučić je njemu darovao ćilim.

Večeri su prisustvovale Erdoganova supruga Emina i Tamara Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nešto ranije na zajedničkoj konferenciji sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom da Srbija oseća Tursku kao prijatelja. 

- Nije ovo 1389. godina, kako neki misle, već je ovo 2017. godina. Želimo najbolje moguće odnose sa Turskom, naši odnosi su značajni za interese i budućnost Srbije - rekao je Vučić. 

Turski predsednik nalazi se u dvodnevnoj poseti Srbiji, stigao je u ponedeljak uveče, kada je bio gost predsednika Vučića, a zvanični deo njegove posete počeo je danas. 

Za Erdogana je prvo priređen svečani doček ispred Palate Srbije, uz postrojenu Gardu i intoniranje himni dveju zemalja, a pored predsednika Vučića, turskog zvaničnika dočekali su i članovi Vlade Srbije. 

Erdogan se tokom svečanog prijema zadržao u razgovoru sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, a na pitanje zašto Dačića nije sreo ranije po dolasku u Beograd, Vučić je odgovorio: "Dačić ne voli da ustaje rano“. 

Nakon svečanog dočeka, usledio je tet-a-tet razgovor predsednika koji je, kako se navodi, trajao duže od jednog sata, a zatim i sastanci dve delegacije i potpisivanje više sporazuma između Srbije i Turske. 

Dvojica predsednika su prošetala Kalemegdanom, a posle čega je upriličena svečana večera.

2023 © - Vesti online