Utorak 10.10.2017.
22:43 >> 08:00h
Vestionline

Poznato 23 reprezentacija koje idu na SP

EPA-EFE/YOAN VALAT
"Trikolori" u Rusiji: Antoan Grizman postigao gol protiv Belorusije u poslednjem kolu kvalifikacija za SP

Srbija je jedna od 23 selekcija koje su u ovom trenutku sigurni učesnici Svetskog prvenstva. Pored domaćina Rusije i Srbije plasman su obezbedili: Belgija, Engleska, Nemačka, Francuska, Portugal, Poljska, Island i Španija iz Evrope, zatim iz Azije: Iran, Japan, Saudijska Arabija i Južna Koreja, iz CONCACAF zone Meksiko, Kostarika i Paname, iz Afrike Nigerija i Egipat, a iz Južne Amerika: Brazil. Urugvaj, Kolumbija i Argentina. U baraž iz Južne Amerike će Peru, koji će igrati sa Novim Zelandom.

Evropa će dati ukupno 13 učesnika bez Rusije što znači da se čekaju još četiri pobednika baraž duela. U baraž idu: Švedska, Hrvatska, Grčka, Švajcarska, Danska, Severna Irska, Republika Irska i Italija.

Centralna i Severna Amerika daju tri direktna učesnika što znači da se čeka još jedan pošto su dva mesta zauzeli Meksiko i Kostarika, a četvrtoplasirani ide u baraž protiv predstavnika Azije. Afrika daje pet učesnika, što znači da se čekaju još tri pobednika grupa druge faze kvalifikacija.

Svetsko prvenstvo je na programu od 14. juna do 15. jula 2018. godine, a žreb za grupnu fazu biće održan 1. decembra u moskovskom Kremlju. 

2024 © - Vesti online