Utorak 10.10.2017.
15:54
Tanjug, Vestionline

Milojević: Prvi meč je najvažniji, ali lako je to reći

A. Čukić - Vesti
Svaki korak je važan: Vladan Milojević

- Upravo u ovakvoj situaciji pokazuje se profesionalizam i mislim da se po tome velike ekipe razlikuju. Moramo da prihvatimo da je prvi naredni meč najvažniji, bez obzira kako se zove protivnik ili kog je ranga. U sportu to ne treba da se deli, treba imati respekt prema svakom protivniku. Sigurno je da postoji euforija, posle 10 godina Zvezda igra grupnu fazu evropskog takmičenja i pred nama je sledeće nedelje utakmica koja se može okarakterisati kao najvažnija u ovom delu takmičenja - rekao je Milojević na konferenciji za medije.

Prema njegovim rečima ekipa je dobro iskoristila reprezentativnu pauzu u Termama Čatež i što je posebno važno Milan Rodić i Vujadin Savić su se oporavili od povreda.

- Sada se okrećemo takmičarskim utakmicama, počevši od šesnaestine finala Kupa Srbije. Mnogo očekujemo od ovog takmičenja. U goste nam dolazi ekipa koja igra jako dobro, zaista su me prijatno iznenadili i mislim da su od početka sezone pravi hit Prve lige. Oni su sigurno pretendenti za ulazak u najelitniji rang takmičenja. Treba pohvaliti gospodina Antića (trener Dinama, prim. aut) koji radi odličan posao, fantastično je spremio svoju ekipu, a to se može videti i po rezultatima koje beleže. Sigurno nas očekuje ozbiljan posao.

Milojević se osvrnuo i na veliki uspeh koji je ostvarila fudbalska reprezentacija Srbije.

- Ovom prilikom čestitao bih našoj reprezentaciji plasman na Mundijal, zaslužujemo da budemo tamo. Imamo kvalitet, odličnu generaciju igrača, kao i izvanredne mlade talente koji tek dolaze. Plasman na Svetsko prvenstvo je nešto najlepše što je moglo da se desi za srpski fudbal. U ovom trenutku je izuzetno važno da, pored dva predstavnika koji igraju u Ligi Evrope, i reprezentacija bude deo takmičenja najjačih ekipa. Bitno je da podignemo kvalitet našeg takmičenja, imamo u Srbiji dosta izvanrednih fudbalera i trenera. Ovo je veliki motiv za sve nas, kao i podstrek da budemo bolji. Naša reprezentacija biće na pozornici sa najboljim svetskim ekipama i ne sumnjam da ćemo tamo napraviti dosta dobru stvar - zaključio je Milojević.

Utakmica između Crvene zvezde i Dinama iz Vranja igra se sutra od 18 sati na stadionu Rajko Mitić.

2024 © - Vesti online