Utorak 10.10.2017.
16:11
J. L. Petković - Vesti

Porodice iz Crne Gore vraćaju se na Kosovo


- Želimo da vratimo sve one porodice koje su izrazile želju i želimo da nastavimo sa Skopskim procesom koji je jako važan, koji daje konkretna rešenja za određene probleme kada je reč o imovini i važnih pitanja, poput pitanja ličnih dokumenata. Ministar Purišić i ja složili smo se da ćemo intenzivirati saradnju i da ćemo je unaprediti a sve u cilju da bi smo porodice koje su raseljene na Kosovo što pre vratili - izjavio je Jevtić.

Kemal Purišić najavljuje da Vlada Crne Gore planira da u narednom periodu rešila sva otvorena pitanja raseljnih sa Kosova.

- Pitanja se tiču integracije raseljenih lica u crnogorsko društvo ili dobrovoljnog povratka na Kosovo. Vlada Crne Gore radi sve što je potrebno da se raseljeni sa Kosova zbrinu i dobiju statu koji je zagarantovan Zakonom o strancima, status koji je u velikoj meri identičan statusu domicijelnog stanovništva - izjavio je ministar Purišić.

Dalibor Jevtić sastao se i sa šeficom Misije UNHCR-a u Crnoj Gori, Robertom Monteveći, a na sastanku je bilo reč o nastavku saradnje i  planovima za 2018. godinu.

2024 © - Vesti online