Ponedeljak 09.10.2017.
13:29
rs.n1info.com

Novica Antić: Šta vam vrede migovi kad vam piloti odlaze (VIDEO)

Z. Vicelarević
Predsednik Vojnog sindikata Novica Antić sa kolegama (Foto: Arhiva)

- S obzirom da je to bio klasičan sindikalni protest, mi smo zadovoljni njegovim uspehom. S obzirom da je više od 60 odsto pripadnika bilo radno angažovano tog dana i da su se poslodavci potrudili da i ovog vikenda oni imaju mnogo posla, kao i pritiske koje su trpeli, protest je prošao dobro - rekao je Antić za N1.

On je rekao i da su pripadnici vojske bili pozivani iz BIA iz koje su im postavljana pitanja vezana za protest, čime je stvaran dodatni pritisak na ljude iz unutrašnjosti da ne dolaze za Beograd.

- Zvali su kolege iz unutrašnjosti i to u smislu da se više ni ne kriju, lepo kažu: "zovem iz BIA, koliko vas ide na protest, kojim prevoznikom idete" i takva pitanja - objašnjava Antić. Dodaje da se od najavljivanog Marša radnika odustalo iz tehničkih razloga.

- Predsednik Vojnog sindikata je naveo i da sindikalci planiraju osnivanje radničkog pokreta koji će, kako je rekao, okupiti "sve obespravljene ljude" i koji će moći da ima neku perspektivu.

Učesnici protesta u centru Beograda, koji su u subotu pod sloganom "Vratite nam državu", organizovali Policijski sindikat i Vojni sindikat Srbije, zatražili su smene ministara unutrašnjih poslova i odbrane Nebojše Stefanovića i Aleksandra Vulina, ali i "svih onih koji umesto za državu i narod, rade za partijske interese".

Na pitanje šta misli o migovima koje je Srbija dobila od Rusije, Antić je odgovorio: "Super je što dolaze, to su dobri avioni, ali šta vrede avioni ako vi nemate ljude, ako vam odu piloti i inženjeri...obuka tih stručnjaka je ozbiljna a njihov posao jako odgovoran...ne vredi vam ako su nezadovoljni i odsutni", kaže Antić.

2024 © - Vesti online