Ponedeljak 09.10.2017.
12:11
Danas

"Bićemo slobodni kad shvatimo da nam ne treba gazda"

Facebook/Saša Janković
Protest opozicije (Foto: Arhiva)

"Opozicija pliva sa vezanim rukama i nogama, Vučić ima peraja"

Povodom 100 dana rada Vlade Srbije, Pajtić je rekao da Vlada ni ne postoji već samo jedan čovek i jedna institucija.

- A institucija je tamo gde je Aleksandar Vučić. Premijerka Brnabić i saradnici čine što im kaže jedna osoba. Ovo je suštinski neslobodna zemlja - ocenio je Pajtić.

Tri puta sam pobedio, jednom izgubio, pa sam se povukao, naveo on. Prema njegovim rečima, sadašnja vlada se ne razlikuje ni po čemu od prethodne.

- Ovo je vlada Vučića, kao i sve prethodne. On je, stvarajući autokratski režim, stvorio takvu situaciju gde će on snositi odgovornost za sve što se čini. On je i tužilac i sudija, vlada i predsednik, nemamo podelu vlasti - smatra Pajtić.

Govoreći o nejednakim uslovima za vlast i opoziciju, pre svega kad je reč o medijskoj zastupljenosti, Pajtić je za N1 rekao da to izgleda kao da "opozicija pliva kraul sa vezanim rukama i nogama, dok Vučić ima peraja".

Pajtić smatra da je moguće manipulisati biračima u beogradskim opštinama i da ima indicija da se dovode glasači u Beograd da bi glasali na predstojećim izborima.

- Neka svi imaju za koga da glasaju, na dve tri liste i ako pređu cenzus opozicija će moći da ugrozi režim. Zavisiće dosta od Aleksandra Šapića koji uzima jedan deo birača i Srpskoj naprednoj stranci i opoziciji jer su lokalni izbori specifični. Ali teško da opozicija ima šanse ako bude kupovine glasova i dovođenja birača u Beograd - zaključuje bivši predsednik DS.

2024 © - Vesti online