Ponedeljak 09.10.2017.
06:49
Vestionline

Hrvati maštaju kako bi mogli da preskoče Srbiju, da odu u baraž i da nas izbace

M. Todorović - Vesti
Pobedom protiv Gruzije "orlovi" bi raspršili snove Hrvatima

Naime, remi u Kijevu Hrvatima najverovatnije donosi drugo mesto u grupi I, ali problem je u tome što bi "vatreni" u tom slučaju najverovatnije bili najgora drugoplasirana selekcija u svih devet skupina i ne bi išli čak ni u baraž.

Međutim, izračunali su Hrvati da postoje čak tri opcije da njihova selekcija čak i u slučaju nerešenog ishoda sa Ukrajinom ne  bude najgora i da se ipak nađe u baražu, a jedna od tih opcija uključuje i Srbiju, ali zvuči najmanje verovatna.

1. Hrvatima je potrebno je da Srbija izgubi u Beogradu od Gruzije sa dva ili više golova razlike, a da na meču Vels - Republika Irska ne bude nerešeno što bi "orlove" dovelo na drugo mesto u grupi D i to sa najgorim učinkom od svih selekcija koje su na toj poziciji.

2. Takođe neverovatno zvuči varijanta da Grčka ispusti drugo mesto i prepusti ga Bosni i Hercegovini, a za to je potrebno da Heleni ne savladaju na svom terenu Gibraltar, a da "zmajevi" trijumfuju u Estoniji. Ako se to desi Bosna bi bila druga, a selekcija naših zapadnih komšija ima lošiji skor od "susjeda".

3. Nekako najrealnija opcija je ona prema kojoj je Hrvatskoj potrebna remi sa više golova nego u duelu Velsa i Republike Irske. Naime, ako u Ukrajini bude na primer 2:2, a u Velsu 1:1 i tome slično onda bi u baraž išli "kockasti".  

2024 © - Vesti online