Nedelja 08.10.2017.
21:41
Vestionline

Hrvati u panici: Bod u Kijevu im ne donosi ništa

EPA/Antonio Bat
Hrvatima će malo biti bod, moraju da savladaju Ukrajinu

Naime, gotovo je izvesno da će iz grupe I kao prvoplasirana selekcija ići selekcija Islanda pošto ima meč loptu u duelu sa reprezentacijom nepriznate države Kosovo, a meč u Kijevu između Ukrajine i Hrvatske odlučivaće o drugoplasiranom timu.

S obzirom na to da obe ekipe imaju identičan broj bodova, a Hrvati bolju gol razliku Ukrajincima igra samo trijumf u tom meču kako bi se domogli drugog mesta, dok bi u slučaju da naše komšije pobede one bile druge i išle bi sigurno u baraž.

Sada dolazimo do varijante prema kojoj bi utakmica bila završena remijem i ona po svoj prilici ne bi išla na ruku ni jednima ni drugima. Ukrajincima sigurno, a Hrvatima najverovatnije jer bi u samo jednoj varijanti mogli da preteknu selekciju Velsa koja im je jedina slamka spasa.

Naime i Hrvatska i Vels imaju po 11 osvojenih bodova kada se otpišu dueli sa poslednjeplasiranim ekipama u grupi (Kosovo* i Moldavija), ali ostrvljani imaju gol razliku 7:5, a njihovi konkurenti 6:4 pa bi prema kriterijumu o većem broju golova oni išli u baraž.

Dakle, Hrvatima u slučaju remija u UKrajini odgovara samo da u Kardifu Vels i Republika Irska odigraju nerešeno, ali sa manjim brojem golova (npr: Kijev 1:1, Kardif 0:0 ili Kijev 2:2, Kardif 1:1...).

Zbog čega bi Hrvatima ovo išlo na ruku? Jednostavno, tada se uključuje kriterijum fer-plej, a oni su u toj kategoriji trenutno bolji od Velšana.

2024 © - Vesti online