Petak 06.10.2017.
14:44
Vestionline

Beli: Podržavamo skup opozicije, ali precizirajte zahteve

V. Maksimović
Regularnost izbora pre svega: Ljubiša Preletačević Beli

Kako navode, svim političkim akterima je od ključne važnosti da se obezbede uslovi za održavanje fer, poštenih i slobodnih izbora.

- Regularnost izbornog procesa koji bi se ostvario efikasnijom i modernizovanom kontrolom je od ogromne važnosti, podjednako kao i promena političke kulture, stila i nastupa pozicije i medija prema opoziciji, ali i ravnopravnija raspodela medijskog prostora u predizbornom periodu - u kome vladajuća koalicija ima ključnu reč u određivanju načina na koji će funkcionisati - navodi se u saopštenju.

- Zato je ovo i poruka njima, jer moraju biti svesni svoje ogromne odgovornosti ukoliko im je stalo do istinskog legitimiteta, kad im je već do legaliteta retko kad stalo - dodaju iz pokreta “Beli – Samo jako”.

Osim toga, oni pozivaju organizatore da preciziraju zahteve i načine na koji se markirani problemi mogu pretvoriti u ciljeve koje treba ostvariti, kako bi i pozvani građani bili bliže upoznati sa detaljima, ali i učestvovali u samoj borbi koja predstoji.

Pokret slobodnih građana (PSG) Saše Jankovića je za popodne zakazao skup u centru Beograda o stvaranju uslova za održavanje fer, slobodnih izbora.

- Tema skupa je pravo građana na poštene i slobodne izbore, a svi su dobrodošli - i građani i političke stranke, i udruženja, i sindikati - rekao je ranije Janković.

Naveo je da neće biti govora lidera i predstavnika političkih stranaka, već će skup na Trgu Republike biti "usmeren ka odbrani demokratskih tekovina" i zakona po kojima građani imaju pravo na poštene izbore.

Demokratska stranka i Inicijativni odbor Narodne stranke Vuka Jeremića najavili su podršku i pozvali građane da se pridruže skupu koji počinje u 18:00 časova.

2024 © - Vesti online