Ponedeljak 12.07.2010.
11:57
Vestionline

Španski mediji: Mi smo šampioni!

Tiražni "El Pais" je na naslovnoj strani napisao "Mi smo šampioni planete", uz opasku da je "pobedila elegancija fudbala u odnosu na holandske grubijane".

Madridska "Marka" nije imala razumevanja za grubu igru holandskih igrača.

"Prljavom igrom pokušali su da poremete naš ples na terenu, ali nisu uspeli. Bili smo superiorni i zasluženo smo najbolji na svetu", stoji u izveštaju "Marke".

Katalonski "El mundo deportivo" prenosi sledeće:

"Pobedio je fudbal! Mi smo umetnici sa loptom i zasluženo je trofej u našim rukama. Posebnu zahvalnost dugujemo našem Andresu Inijesti koji nas je učinio najsrećnijim ljudima na planeti", kaže se u tiražnom listu.

Inače, mediji u Španiji prenose informacije da slavlje širom zemlje povodom titule prvaka sveta i dalje ne jenjava.


Najbolji španski teniser Rafael Nadal uživo je posmatrao pobedu svojih zemljaka i priznaje da je plakao kao malo dete kada je sudija označio kraj susreta.

On je po završetku utakmice otišao u svlačionicu španske ekipe i zajedno sa fudbalerima i stručnim štabom proslavio titulu šampiona planete.

"Plakao sam kao malo dete. Moramo da slavimo cele godine ovaj trofej, jer je ovo nešto neverovatno, neponovljivo. Biće jako teško da ponovimo ovakav uspeh", rekao je Nadal koji je sa španskim dresom i sam uzeo pobednički pehar u svoje ruke.

Svetski teniser broj jedan je od malih nogu veliki fan fudbala, a poznato je da je njegov stric Migel Anhel Nadal tokom svoje fudbalske karijere nosio dresove Majorke, Barselone i španske reprezentacije. 

2024 © - Vesti online