Petak 06.10.2017.
20:30
Z. Mirković - Vesti

Ubistvo u Beču: Krvavi pir nad Srbinom

Vesti
Nebojša Kuzman

Kako se saznaje, ovaj Čečen je nožem ubo Kuzmana, koji je i pored zadobijenih rana uspeo da napravi nekoliko koraka i udalji se od napadača, pre nego što je pao na trotoar.

Motiv još nepoznat

Za sada još nije tačno poznato koji je bio motiv napada u Beču, odnosno šta je izazvalo surovi zločin. Prema nezvaničnim informacijama iz istrage radilo se o "nebitnoj sitnici", kako se navodi, ali je motiv napada i dalje predmet istrage, o kojoj policija još ne daje informacije.

- Kada je pao, njega je nogama nekoliko puta u glavu udario Avganistanac i tako mu zadao prelom lobanje - kažu izvori iz austrijske policije za medije.

Nakon što su se obračunali sa Kuzmanom, Čečen i Avganistanac su krenuli u napad na njegovog prijatelja, državljanina Bugarske starog 31 godinu, koji je zadobio teške povrede, ali se prema poslednjim informacijama nalazi van životne opasnosti.

Na osnovu ovih rezultata istrage, tužilaštvo je naložilo istražni pritvor za pomenutog Čečena i Avganistanca, kao i za još jednim Čečenom starim 25 godina, koji je učestvovao u tuči.

- Četvrti član ove grupe koja je ubila Kuzmana i povredila Bugarina, pušten je na slobodu. Naime, posle napada prikupili smo snimke bezbednosnih kamera iz okoline mesta napada i na snimcima kamera za nadzor vidi se da je taj mladić pokušao da sa izvesne razdaljine od mesta napada smiri situaciju koja je rezultirala ubistvom - objasnio je za medije Toma Šprajcer, portparol suda u Beču.

Inače, Kuzman je prema navodima iz policije bio navijač Spartaka iz Subotice i pripadnik tamošnje navijačke grupe "Blue Marines". Tokom istrage nađen je i nož kojim su izbodeni Srbin i Bugarin. Policija ništa još ne saopštava o tome da li je nađena devojka za kojom se tragalo odmah po ubistvu, a koja bi mogla biti svedok napada.

2024 © - Vesti online