Petak 06.10.2017.
19:55
D. Dekić - Vesti

Otrovana deca žrtve politike

pixabay.com
Nova afera: U špagetama nađene stafilokoke

Da stvar bude gora, direktor firme Branislav Paunović (41) istovremeno je funkcioner Srpske napredne stranke i člana Veća opštine Zvezdara. Time je, kaže opozicija, u sukobu interesa, optužuju ga da je opštinsku funkciju zloupotrebljavao za lično bogaćenje i traže njegovu smenu.
Pokret Dosta je bilo saopštio je da je "dobro što je Paunović uhapšen" i ističu da on "ni po koju cenu ne sme ostati na funkciji u Opštini".

- Insistiraćemo da se ovaj slučaj ne prikrije i da Paunović ne prođe nekažnjeno - kažu u DJB.

Oni zahtevaju i reakciju nadležnih institucija pošto je, kako su naveli, Paunović bio u sukoba interesa kad je na konkursu javne nabavke dobio posao snabdevanja škola hranom!

- Osnovna škola "Veljko Dugošević" je proces javne nabavke za ishranu učenika za 2017. pokrenula 28. maja, dok je rok za prijem ponuda određen za 9. septembar. Paunović je glavno i odgovorno lice u kompaniji Ketering end bejk sve do 18. juna kada je brže-bolje preneo nadležnosti na drugu osobu, pokušavajući da sakrije očigledan primer sukoba interesa. Pri tom je zadržao udeo od 100 odsto u firmi - navode u DJB uz komentar da je ovaj naprednjak očito uzurpirao poziciju člana Veća radi ličnog bogaćenja, sticanjem uvida u što bolje pozicioniranje firme u postupcima javih nabavki.

Štite trovača

Smenu Paunovića traži i Pokret Dveri jer je on istovremeno vlasnik i odgovorno lice firme koja je dostavljala hranu školama u kojima su zaražena deca.
- Ako ne bude smenjen, smatraćemo da aktuelna vlast, na čelu sa naprednjacima, štiti one koji nanose nenadoknadivu štetu društvu - poručuju Dveri.

Da je reakcija gradskih vlasti na teško trovanje velikog broja dece hranom u školama skandalozna smatra Balša Božović, poslanik Demokratske stranke.

- Nakon trovanja, gradski menadžer Goran Vesić je optužio roditelje i osnovne škole da su oni krivi što je jedna firma dozvolila svojom neodgovornišću da deca budu otrovana. To vređa zdrav razum i dostojanstvo svakog roditelja - rekao je Božović.

On je dodao da je Vesić, umesto da stane u zaštitu dece i prihvati odgovornost, branio funkcionera SNS-a.

- Paunović nije mogao uporedo da se bavi ovim biznisom i da obavlja javnu funkciju, to kaže zakon - zaključio je Božović.

2024 © - Vesti online