Četvrtak 05.10.2017.
14:45
Tanjug, Vestionline

Hajnkes: Zvao me Bajern, ali je dogovor u magli

EPA/MARC MUELLER
Vraća se na mesto uspeha: Jup Hajnkes

Hajnkes (72) je glavni kandidat da do kraja sezone vodi Bajern posle smene Italijana Karla Anćelotija zbog poraza od Pari Sen Žermena (3:0) u Ligi šampiona i narušene atmosfere unutar tima. On je baš iz Bajerna otišao u "penziju" pre četiri i po godine baš posle osvajanja "triple-krune", odnosno posle titule Bavaraca u Ligi šampiona. 

- Još nisam dogovorio dolazak, sve je u magli. Moram da izanaliziram stvari, prošlo je je dosta vremena otkad sam prestao da budem trener, fudbal se promenio - rekao je Hajnkes, a javlja agencija AFP.

Nemački mediji preneli su da bi Hajnkes vodio Bajern do kraja sezone, a potom bi došao mladi Julijan Nagelsman po isteku ugovora sa Hofenhajmom. Iskusni stručnjak potvrdio je da je obavio razgovor sa čelnicima Bajerna Karl-Hajncom Rumenigeom, Ulijem Henesom i Hasanom Salihamidžićem, ali da još nije doneo odluku.

- Što se tuče mog stanja, u potpunosti sam spreman - naveo je trener koji je vodio najtrofejniji nemački klub od 1987. do 1991, pa 2009. i od 2011. do 2013. godine.

2024 © - Vesti online