Četvrtak 05.10.2017.
13:20
Vesti

Poznati ugostitelj iz Beča poručuje: Ubeđen sam u pobedu

Vesti
Tradicija kvaliteta: Zoran Dobrosavljević

- Posao je takav da nije postojala ni teoretska šansa da se nađem na utakmici - kaže Zoran Dobrosavljević, koji je pre tri godine preuzeo pekaru Prindl koja ima tradiciju od 90 godina!

Proizvodi stižu na Prater

Zoran ne ide na utakmicu, ali će na neki način biti prisutan.
- Brojni Srbi i Austrijanci koji će imati štandove ispred i na samom stadionu već su naručili pekarske proizvode i to praktikuju kada su značajne utakmice ili koncerti po kojima je Prater poznat.

- Jedini smo objekat ove vrste u Austriji koji posluje 0-24! Jasno vam je o kakvom obimu posla se radi i zašto nisam u mogućnost da pogledam utakmicu i navijam. Ali, ubeđen sam da će Srbija pobediti.

Vredni Negotinac već 24 godine živi u Beču. Iz porodice Dobrosavljević prvi je stigao pradeda, ali ne i Zoranov deda. Otac, majka i na kraju čovek koji je sinonim za sjajnog ugostitelja.

- Najpre sam bio učenik, potom radnik i na kraju vlasnik. Prindl znaju svi u Beču i šire. Imamo bogat asortiman: sladoledi, torte, poslastice, hrana, piće... radimo za hotele, staračke domove, škole, vrtiće...

U 20. Becirku na Gausplacu non-stop se smenjuje klijentela, a da bi sve funkcionisalo brine 60 radnika!

- Veliki broj, ali i obim posla - kaže Zoran. - Ne volim da ih delim, ali recimo da je odnos Srba i Austrijanaca 50-50. Pekari, poslastičari, vozači...

- I konobari - u prolazu dobacuje dok radi Ratko Kalaković, poznat i kao Ratko Bosanac, koji takođe decenijama živi i radi u Beču.

Vesti
2024 © - Vesti online