Četvrtak 05.10.2017.
12:52
Vestionline

Protestni skup Pokreta slobodnih građana, pridružuje se i Jeremić

Facebook/Saša Janković
Opozicija traži fer i slobodne izbore (Foto: Arhiva)

"SNS nema većinu u Beogradu"

"Inicijativni odbor Narodne stranke je usaglasio listu izbornih zahteva sa Pokretom slobodnih građana i ti zahtevi će biti pročitani sutra na protestu. Narodna volja mora da se zaštiti, jer bez toga je svaki izborni proces besmislen. Zato počinjemo borbu za fer i civilizovane izborne uslove. Opozicija mora biti jedinstvena i dosledna u izbornim zahtevima, kako se ne bi dozvolilo potpuno urušavanje osnovnih tekovina demokratije i ugrožavanje elementarnog prava građana da slobodno biraju svoje predstavnike", saopšteno je iz štaba Vuka Jeremića.

U saopštenju se dodaje da vlast na svaki način, "prekrajanjem izbornih spiskova, medijskim mrakom, ekonomskim ucenama i zloupotrebom javnih resursa" pokušava da dovede građane prestonice pred svršen čin.

"To im nećemo dozvoliti, jer prema svim indicijama Srpska napredna stranka nema većinu u Beogradu. Zajedničkom borbom za ravnopravne izborne uslove stvorićemo uslove da se izrazi autentična narodna volja", navodi se u saopštenju osnivača Narodne stranke.

Pokret slobodnih građana Saše Jankovića najavio je da će u petak organizovati u centru Beograda skup posvećen stvaranju uslova za održavanje fer, slobodnih i poštenih izbora.

"Tema skupa je pravo građana na fer, poštene i slobodne izbore a svi su dobrošli, i građani i političke stranke, i udruženja, i sindikati", rekao je Janković na konferenciji za novinare.

2024 © - Vesti online