Četvrtak 05.10.2017.
08:00
Vestionline

"SNS sprema masovnu krađu, dovode ljude sa svih strana"

Facebook/Pokret slobodnih građana
Saša Janković sa Srđanom Škorom i Božom Prelevićem

Partijski poslušnici iz unutrašnjosti odlučuju o sudbini građana Beograda

To je rekao predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković.

Božo Prelević, poverenik PSG za Beograd, istakao je da se za samo 4 meseca na osnovu zvaničnih statističkih podataka, broj birača na opštini Vračar podigao za 5.000, tj. od aprila do septembra 2017. godine broj glasača sa 63.655 povećan na 68.631, dok je na Zvezdari
porast još drastičniji, pa je tako od marta do septembra ove godine broj glasača skočio za čak 10.000, to jest sa 153.659 na 163.842.

Prelević je podsetio da se prema dostupnim statističkim podacima, radi o dve opštine koje godinama unazad beleže blagi pad stanovništva.

- Prema saznanjima koje imamo, u centralne beogradske opštine dovode se glasači iz unutrašnjosti, koji na prestoničkim izborima treba da glasaju za SNS. To znači da će o sudbini građana Beograda odlučivati partijski poslušnici dovedeni iz unutrašnjosti, jer sadašnja vlast očigledno nije uspela da raskopanim i zakrčenim gradom ubedi Beograđane da glasaju za njih - naglasio je Prelević.

Lider PSG Saša Janković poručio je da pošten čovek ne krade izbore i pozvao je sve građane koji žele da slobodno biraju i da pošteno budu birani, na odbranu svog prava.

Vesić vređa inteligenciju građana

Komentarišući izjavu gradskog menadžera Gorana Vesića, koji je kazao da iznošenjem podataka o rastu broja stanovnika u beogradskim opštinama PSG pokušava da spremi alibi za poraz koji će pretrpeti na izborima, Janković je upitao građane i građanke Srbiji da li i dalje žele da trpe takve elementarne uvrede inteligencije.

- Za samo četiri meseca, birački sastav Vračara povećan je za deset odsto, što se sa izlaznošću od 50 procenata pretvara u 20 odsto. Šta tu ima da se dokazuje? Sadašnja vlast nam poručuje da ne trebamo da verujemo svojim očima i ušima, već da verujemo njima. Ukoliko građani Srbije zaista veruju da se prirodnim putem na Vračar za tako kratak period doselilo još deset posto od ukupnog broja stanovništva, onda svaka čast. Ne pada nam napamet da išta dokazujemo Goranu Vesiću, jer je on taj koji će jednoga dana morati da odgovara za sve što je radio građanima Beograda - podvukao je Janković.

Veliki skup u petak, sloboda se ne osvaja na srebrnom tanjiru

On je pozvao građane na skup u petak u Beogradu koji će, kako je kazao, biti posvećen stvaranju uslova za održavanje fer, slobodnih i poštenih izbora. Janković je istako da su svi dobrodošli - i građani i političke stranke, i udruženja, i sindikati.

Predsednik PSG je rekao da on neće govoriti na tom skupu, a da su dobrodošli svi koji "žele slobodno da biraju i da budu birani".

- Sloboda se ne osvaja na srebrnom tanjiru. Građani su na vlasti u Srbiji. Nemamo institucije, jedino što imamo jeste javni pritisak - zaljučio je Saša Janković.

2024 © - Vesti online