Sreda 04.10.2017.
23:49
Vestionline, Tanjug

U problemu zbog Izetbegovića: Dodik opleo po Aliji, Bakir ga tužio

EPA/Vladimir Stojkovic
Moraće na sud zbog Alije Izetbegovića: Milorad Dodik

Portal podseća da je Dodik, komentarišući početak snimanja serije o životu Alije Izetbegovića, 13. avgusta rekao da je Alija bio "poznat i viđen član Handžar divizije u Drugom svetskom ratu", prenosi FENA.

- Tu je otac Bakira Izetbegovića dolazio da vidi da li je to mučenje bilo dovoljno veliko da bi zadovoljilo njegovu sujetu - kazao je tada Dodik, navodi portal.

Zbog te izjave su članovi porodice Izetbegović - Lejla Akšamija, Sabina Berberović i Bakir Izetbegović - posredstvom advokata Dražena Zubaka, Opštinskom sudu u Sarajevu dostavili tužbu za klevetu.

U okviru odštetnog zahteva za naknadu nematerijalne štete, naslednici Alije Izetbegovića traže ukupno 15.000 KM (oko 7.000 evra), a od tuženog traže da u "Nezavisnim novinama", u kojima su objavljene sporne izjave, o vlastitom trošku objavi uvod i izreku presude u roku od 30 dana pod pretnjom prinudnog izvršenja, navodi FENA.

"Faktor" piše da će Dodik morati da uloži poseban trud da dokaže tezu o navodnom prisustvu Alije Izetbegovića činu mučenja i ubijanja srpskih zatvorenika.

2024 © - Vesti online