Sreda 04.10.2017.
17:31
blic.rs, Vestionline

Premijerka Britanije pokušala da održi govor...

EPA/Neil Hall
Tereza Mej baš nije imala sreće

Sve što je moglo da krene po zlu, krenulo je - slova iza njenih leđa su pala, komičar je prekinuo govor, a britanska premijerka se mučila sa napadom kašlja.

Sama Mejova verovatno ni u noćnoj mori nije mogla da zamisli bilo šta slično. Govor joj je bio važan iz više razloga, ali redom su ređali pehovi....

Komičar na bini

Komičar Simon Brodkin koji se u javnosti predstavlja kao Li Nelson prišao je premijerki i dodao joj neki parir rekaviši joj "Boris me je zamolio da Vam ovo dam".

Boris na koljeg se pozvao je Boris Džonson, ministar spoljnih poslova Velike Britanije, a papir koji je Nelson predao Mejovoj je čuveni P45, koji u Britaniji poslodavac daje zaposlenom kada mu uručuje otkaz.

Na Tviteru se ubrzo i pojavio čuveni P45, popunjen podacima Tereze Mej. U delu gde se navode razlozi za otkaz piše: "Nije ni jaka ni stabilna" i "Malo samo zabrinutoi za Džezu (Džeremija Korbina)".

Pored toga što je premijerki "uručio" ostavku, Nelson je suptilno dotakao još jednu vruću temu političkog života u postbegzitovskoj Velikoj Britaniji - šuškanja (a čini se i otvorenu želju) Borisa Džonsona da postane sledeći premijer.

Mejova je čuveni P54 uzela, a potom odgovorila komčaru: "Rećiću ti kome bih dala P45. To je Džeremi Korbin".

Trenutak kasnije komčara je iznelo ozbebeđenje, a Mejova je nastavila govor.

Napad kašlja

Ako je nekome ovaj skeč bio simpatičan, upadljivo kašljanje i praktično borba za vazduh Tereze Mej na bini sigurno nisu bili.

Britanska premijerka se očigledno preforsirala se tokom celog jednosatnog govora mučila sa kašljanjem, a pred kraj obaćanja činilo se da ju je glas izdao.

Padanje slova

Dok je govorila o "britasnkom snu" iza leđa Mejove stajao je natpis "Gradimo zemlju koja funkcioniše za sve".

Međutim, do kraja govora, slogan je vidno "revidiran".

Slovo "f" u reč "for (za)" pa je umesto "Gradimo zemlju koja funkcioniše za sve", iz njenih leđa pisalo "Gradimo zemlju koja funkcioniše ili svi".

2024 © - Vesti online