Četvrtak 05.10.2017.
00:55
Vesti

Zbogom, lavice

instagram.com/donnaares
Izgubila životnu bitku: Dona Ares

- Bog uzima najbolje, tako je uvek bilo... Borila se kao lavica, pretužno je što je posle toliko dobijenih bitaka izgubila rat. Zbogom, najdraža moja. Bila je izuzetna čast poznavati te - poručio je Saša Matić.

- Mnogo me je pogodila ova vest. Poznavao sam je odlično, mislio sam da će se izboriti, bila je sjajna pevačica i divna žena. Tuga - rekao je Aca Lukas. Jelena Karleuša ne krije emocije i priznaje da plače za Donom.

Krah braka

Njen brak sa producentom Džavidom Ljubovcijem godinama je važio za jedan od najstabilnijih na estradi. A onda je Dona u avgustu na društvenim mrežama objavila da se razvodi.
- Gotovo je i nije mi žao. Gde nema poverenja, tu nema ničega. Nikada. Zbogom, hej, hej... zbogom - napisala je Dona na društvenim mrežama uz fotografiju na kojoj je precrtala supruga.

- Borila se kao lav, bila sam sigurna da će uspeti. Mnogo smo pričale, trudila sam se da joj podignem raspoloženje kada posustane, da ne priznaje - ne mogu. Nije se predavala... Ostavila je veliki trag, ostale su njene divne pesme i za to je vredelo živeti - kazala je Karleuša. I vlasnica Granda ističe da će Donu pamtiti po pesmama.

- Svi smo zatečeni njenim preranim odlaskom. Njena borba za život je bila nadljudska. Pamtićemo je kao divnu osobu, dobrog pevača i saradnika. Želim joj večni mir i slavu - rekla je Lepa Brena.

- Ogromna tuga zbog jednog mladog života. Nikada neću zaboraviti kada sam je prvi put čuo da svira klavir, bio je to nestvaran zvuk. Nedavno sam bio u Bihaću, hteo sam da je posetim, ali nisam mogao... Rekli su mi da nije dobro - priča Dejan Matić.

Mnogi ističu da je Dona bila najhrabrija žena koju su upoznali. Osmehom se borila protiv svih teškoća, a na društvene mreže je kačila fotografije čak i iz bolnice.

- Posle svake dobijene bitke ja se narugam bolesti i nabacim osmeh. Idem dalje... Lovim dane, mesece i, hvala Bogu, godine što želim svim ljudima koji se bore sa rakom, nevidljivom bolešću i otrovima - napisala je Dona na društvenim mrežama. Na žalost, bolest je bila jača.

Izuzetan talenat

Dona Ares rođena je 1. januara. 1977. u Bihaću. Njena majka držala je časove klavira, dok je njen otac nekada bio rok gitarista. Još kao dete zaljubila se u klavir i muziku, i sa 16 godina komponovala je svoju prvu pesmu. Završila je muzičku školu, ali je studirala i engleski jezik. Prvi javni nastup pod imenom Dona Ares imala je 1997. godine na Dori, izboru za hrvatskog predstavnika na Evrosongu. Iste godine sa pesmom "Kazna" nastupila je na festivalu u Bihaću što je vinulo u zvezde. Iako je važila za jednu od najpoznatijih bosanskih pevačica u Srbiji se za nju nije znalo sve do 2005. kada je njen hit " To mi nije trebalo" otpevao Dženan Lončarević. Ispostavilo se da to nije njegova, već Donina pesma i svi su želeli da upoznaju ženu koja je napisala ovaj hit. Usledili su brojni uspesi, duet sa Halidom Bešlićem, ali njenu sjajnu muzičku karijeru prekinula je bolest 2014. godine.

 

2024 © - Vesti online