Sreda 04.10.2017.
12:29
Vestionline

Oglasio se i Policijski sindikat Srbije: Niko ne sme da preti

A. Čukić
Policijski sindikat štiti "svoje": Niko nema pravo da napada policiju dok radi svoj posao (Foto: Arhiva)

"Našem kolegi proteklih dana preko različitih sajtova i fejsbuk naloga stižu ozbiljne pretnje ubistvom u kojima se ne preti samo njemu, već i članovima njegove porodice.

Tako su mu upućene pretnje 'Tome policajcu treba pobit cijelu porodicu', 'Četničku mu mamicu je...m, naviko je ubijat po Bosni', te uz postavljenu fotografiju policajca su se mogli pročitati komentari 'A tebe ću da seckam i seckam, prvo ima prs po prs da te vežem na stolicu i da te mučim', te 'zapalite im zgradu zlu policijsku i prebijte svakog policajca koji stane da se suprostavlja i kaznite nesposobnog gradonačelnika koji je koruptivan'.

- Ne zalazeći u to da li je intervencija kolege R.B. bila po propisima ili ne, što će utvrditi istraga, smatramo da su pretnje policajcima koji rade u nemogućim uslovima i trude se maksimalno da zaštite građane i njihovu imovinu potpuno neprimerene. Tražimo od nadležnih organa da hitno uhapse i procesuiraju sve koji su pretili ovom mladom policajcu, a u slučaju incidenta u Tutinu da ostave pravosnudnim organima da utvrde šta se tačno desilo. Pozivanje na klanje, ubijanje, zlostavljanje dece policajca je nešto najniže na šta može jedno društvo da padne. Država mora da pokaže odlučnost i ne dozvoli ovakve stvari u budućnosti - kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije."

2024 © - Vesti online