Sreda 04.10.2017.
19:55
J. L. Petković - Vesti

Napali Srbe zbog Deklaracije

A. Čukić
Incident u Kosovskoj Mitrovici

- U jednom trenutku iz vozila u pokretu su bačene kamenice na nas, a onda je istrčala jedna osoba i takođe bacila kamenje. Zatim je ka nama poletela naprava koja je ličila na baklju. Osoba koja je bacila baklju je pobegla i u trku skinula crvenu duksericu sa kapuljačom - kazao je Zoran Radojičić, poslanik Dveri i dodao da je najveći utisak što se "narod u Kosovskoj Mitrovici drži u stanju straha i terora". 
Samostalni poslanik Slaviša Ristić kazao je da se u Kosovskoj Mitrovici "zna da to rade aktivnosti SNS, kriminalci koji terorišu građane". 
- Zna to i policija, a i BIA kojoj je zanimljivije da se bave pesmama Dragana Kojića Kebe, nego bezbednošću Srba na KiM. I kada je reč o incidentu sa kamenovanjem i paljenjem, to rade pripadnici civilne zaštite koje plaća država. Dobiju nalog od gradonačelnika Kosovske Mitrovice, takozvanog Gorana Rakića, koga je gospodin Aleksandar Vučić hvalio kako brine o bezbednosti Srba - kazao je Ristić.

Maltretiranje na prelazu 

Boška Obradovića su na povratku u centralnu Srbiju, na prelazu Jarinje, zaustavili i predstavnici kosovske policije
- Bila mi je čast da me zadrže nelegalni organi nelegalnog režima u Prištini. Imao sam priliku da pred njima ispovedim svoje političko uverenje da za mene ovo nije granica, da je ovo deo teritorije Srbije i da imam pravo da se, kao narodni poslanik, građanin i državljanin Srbije, krećem slobodno na teritoriji svoje zemlje - kazao je Obradović.

2024 © - Vesti online