Utorak 03.10.2017.
18:41
Vestionline, 24sata.hr

Pike genije - fudbaler sa IQ od 140+

EPA/LG MILLER
Genije među fudbalerima: Đerar Pike, štoper Barselone

Koeficijent inteligencije (IQ) premašuje mu 140, što je nivo genija, a jedna period boravio je i na čuvenom univerzitetu Harvard, gde je pohađao kurs "Biznis zabave, medija i sporta".

Đerar je prošli mesec držao i predavanje studentima Harvarda kako bi svoj klub otvorio svetu, a sa lepšom polovinom Šakirom udario je temelje važećeg sponzorskog ugovora sa japanskim tehnološkim džinom Rakutenom pre dve godine.

Pitanje njegova katalonskog identiteta, zanimljivo, nije stvaralo problem široj španjskoj javnosti posle trijumfa na Svetskom prvenstvu 2010. godine, kad je na dočeku bio obučen u katalonsku zastavu. Nije on ni jedini Katalonac u "furiji" - važni prvotimci danas su i Đordi Alba i Serhio Buskets - ali svakako je najglasniji po tom pitanju.

Zbog svega toga ne treba isključiti mogućnost da se Pike dobrovoljno ili sporazumno, povuče iz reprezentacije i pre ranije objavljenog roka, na kraju Mundijala u Rusiji. Njegov stav kako nastup u reprezentaciji "nije pitanje ko je patriotski nastrojen" i da se jednostavno radi o tome da "pruži sve od sebe i pokuša pobediti" sigurno ostavlja brojne upitnike i doprinosi još napetijoj atmosferi na Pirenejima.

2024 © - Vesti online