Utorak 03.10.2017.
13:40
Vestionline

Sprečen teroristički napad kod stadiona PSŽ u Parizu!

commons.wikimedia.org/Janick Sallé
Stadion Park prinčeva u Parizu

Ovo je drugi put u poslednjih godinu i po da je meta terorističkog napada bio stadion u Parizu. U februaru 2016. bombaši samoubice su usmrtili tri osobe u blizini "Stad d'Fransa", tokom duela Francuske i Nemačke u predgrađu Sen Deni. Tokom te večeri dogodilo se još pet napada u kojima je pogidnulo više od 150 ljudi.

Kako prenose mediji, u blizini "Parka prinčeva" je nekoliko sati uoči utakmice PSŽ – Bordo pronađena eksplozivna naprava.

Bomba u blizini objekta na kojoj se u popodnevnim satima našlo više od 50.000 ljudi se sastojala od četiri gasna cilindra potopljena u benzin, povezana na detonator preko mobilnog telefona.

Pronašao ju je jedan lokalni stanar u obližnjoj ulici i obavestio policiju, oko 4:30 časova. Policija je uhapsila pet osoba na licu mesta, uključujući ženu povezanu sa radikalnim islamističkim pokretima.

Od petoro uhapšenih jedna osoba je bila poznata policiji i trebalo je da bude pod nadzorom. Policija pretpostavlja da im je izmakla zahvaljujući prijatelju koji liči na njega.

- Kada pratite nekoga, uvek postoji osoba koja je spremna da pomogne dotičnoj. To pokazuje koliko je visok nivo opasnosti u Francuskoj - rekao je francuski ministar unutrašnjih poslaova Žerar Kolomb.

On je otkrio da je francuska policija sprečila čak 12 terorističkih napada širom zemlje od početka godine.

2024 © - Vesti online