Sreda 04.10.2017.
06:30
Vestionline

Ko bude gledao ove klipove ide u zatvor na 15 godina

pixabay.com
Britanci pod zabranom

Kako kaže, u Britaniji će uskoro doći do promene zakona kada su u pitanju onlajn aktivnosti stanovnika. Zbog porasta terorizma, svako ko bude gledao sadržaj koji uključuje propagandne aktivnosti ID i to bude ponavljao suočiće se za velikom zatvorskom kaznom. 

“Oni koji budu gledali kako se pravi bomba, posećivali sajtove terorističkih organizacija suočiće se sa zakonom. Trenutno postoji rupa u zakonu oko materijala koji se gleda i onog koji se preuzima. Izmene u zakonu će omogućiti policiji da bude u korak sa ponašanjem na internetu i da radi na prevenciji terorizma“, rekla je. 

Ona je istakla da bi akademici, novinari i pripadnici još nekoliko profesija imali opravdanje ukoliko bi se njihovo ime našlo na listi posetilaca sumnjivih sajtova, kao i da će biti „oprošteno“ i onima koji slučajno preko reklama dođu na ovakve sajtove. 

Maksimalna kazna zatvora sa kojom bi se ljubitelji ovakvog sadržaja mogli suočiti biće 15 godina zatvora. 

U poslednjih 12 meseci, objavljeno je 67 hiljada tvitova iz Velike Britanije koji promovišu ID. Vladi će pomoći i internet kompanije koje aktivno rade na suzbijanju ovakvog sadržaja.

2024 © - Vesti online