Nedelja 11.07.2010.
23:55
Vestionline

Del Boske: Španija može da se ponosi

Španija je u finalu Mundijala u Južnoj Africi pobedila Holandiju golom Andresa Inijeste u 117. minutu meča posle čega je "crvena furija" objedinila titule evropskog i svetskog šampiona.

"Najpre bih se zahvalio igračima na sjajnoj atmosferi i disciplini koju su demonstrirali skoro dva meseca. Ovaj uspeh je ostvaren njihovom zaslugom. Njima sve dugujemo. Cela Španija treba da bude ponosna na njih. Oni su od početka priprema, pa i tokom prvenstva, znači skoro dva meseca, demonstrirali su savršeno ponašanje. Za svo to vreme u našem taboru nije bilo nijednog incidenta. To govori o kakvim ličnostima i karakterima se radi", nahvalio je del Boske svoje izabranike.

Kada je finalni meč u pitanju del Boske je rekao da su njegovi izabranici i pored toga što je utakmica bila tvrda i sa mnogo faulova znali kako da nametnu svoj ritam i svoju igru.

"Tačno je da je Holandija imala nekoliko izglednih šansi, ali i mi smo imali svoje. Na kraju smo, smatram, zasluženo trijumfovali. Navijači će poštovati i ceniti ovaj istorijski uspeh" rekao je del Boske.

2024 © - Vesti online