Sreda 04.10.2017.
01:30
A. Šišić - Vesti

Neobični popusti u barovima širom sveta: Što bujnije, to jeftinije

pixabay.com
Popusti kakve ne očekujete

Japanci su se dosetili da devojkama ne daju baš sve na tacni, pa su u baru hotela Hilton u Osaki postavili neobični ultimatum pripadnicama nežnijeg pola. Vlasnici su osmislili da zavodnice koje dođu u visokim potpeticama dobiju ogroman popust na alkohol. Iako piće nije besplatno, cene se zbog visoke štikle toliko umanjuju da postaju prava sitnica. Prema hotelskoj politici, visokim se smatraju samo od pet centimetara pa naviše. Ovaj minimum donosi deset odsto popusta na točena piva, organska vina i koktele.

Muškarci sa povlasticom

U Bankoku vlasnici bara Woobar su se sažalili na pripadnike jačeg pola, pa su napravili veče muškaraca. Jednom u nedelji mladići piju, a ne plaćaju. Muškarcima je i dalje neobično da ne moraju da ojade novčanik. Konobari kažu da su nepoverljivi, ali da se polako navikavaju na ovu do sada žensku povlasticu.
- Nakon prvog pića uglavnom pitaju: Da li ste sigurni da je besplatno?

Da žene mogu i da jedu za sitan novac potvrdio je ove godine BBC. Objavio je da je u Kini jedan vlasnik restorana ženama omogućio popust na meni u zavisnosti od toga koliku veličinu brushaltera nose. Ispred lokala je osvanula reklama koja glasi "Ceo grad traži prsa". Dame sa bujnijim poprsjem mogu da ručaju za svega nekoliko dolara. Mnogima je ovakav vid promocije zanimljiv, ali ima i onih koji smatraju da diskriminiše kako žene, tako i muškarce koji svoju porciju piletine sa bambusom moraju da plate po punoj ceni.

Rat nekulturi

Na društvenim mrežama često mogu da se vide neobične reklame koje je neko uslikao. Tako u nepoznatom baru stoji tabla na kojoj piše da ko god dođe bilo da je muško ili žensko i kaže "dobar dan" konobaru dobiće jeftiniju kafu. Na ovaj način vlasnik je verovatno želeo da objavi rat nekulturi.

2024 © - Vesti online