Sreda 04.10.2017.
00:30
A. Šišić - Vesti

Lepota u službi humanosti

pixabay.com
Poznati u ulozi humanitaraca

Nedavno je kozmetički brend Kiehl's udružio snage sa slavnim glumcem Metjuom Mekonahijem kako bi prikupili sredstva za globalnu organizaciju Autism Speaks, koja se bavi podrškom ljudi s autizmom. Oskarovac je lično dizajnirao pakovanje limitirane kreme za lice nazvane Matthew McConaughey Limited Edition Ultra Facial Cream.

Za nju mora da se izdvoji oko 48 dolara. Cilj je da se od prodaje zaradi 200.000 dolara i pomogne onima kojima je pomoć preko potrebna.

Slavni filantropi

Pojedine slavne ličnosti odavno nose titulu filantropa. Glumica Anđelina Džoli je kako bi usrećila unesrećene ovog puta "iskoristila" francusku kozmetičku kuću Guerlain. Svetski mediji su pisali da je zvezda ceo honorar od promocije parfema MonGuerlain poklonila u humanitarne svrhe. Nije poznato o kojoj cifri je reč, ali se smatra da se donacija meri u desetinama hiljada dolara.

Rijaliti zvezda Kajli Džener očarala je planetu svojim sjajevima za usne. Mlada lepotica je napravila kozmetičko carstvo za veoma kratko vreme. Ova 20-godišnjakinja i vlasnica kompanije Kylie Cosmetics je u čast svog rođendana odlučila da sav prihod od prodaje šminke donira.

Novac je otišao američkoj organizaciji koja se bori za decu obolelu od raka. Kajli je na svom Instagram profilu okačila "reklamu", a društvo joj je pravio prijatelj muzičar Hari Hadson koji je i sam vodio bitku sa ovom opakom bolešću.

Donacije na 850 adresa

Kozmetička kuća Lush je poznata po prirodnim preparatima i mirisnim kuglama za kupanje. Lush je još 2007. godine pokrenuo program za donacije, a od tada je kompanija poklonila više od 10 miliona dolara. Novac je otišao na više od 850 adresa humanitarnih organizacija iz svih zemalja sveta.

2024 © - Vesti online