Sreda 04.10.2017.
00:44
D. Dekić - Vesti

Nagrađen za progon novinara

A. Čukić
Nebojša Krstić

- Zbog medijske slike iz vremena dok je bio savetnik za medije šefa države, Nebojša Krstić nije zaslužio nijednu javnu funkciju, a naročito ne u RTS-u - prokomentarisao je naš sagovornik.

UNS od Regulatornog tela za elektronske medije (REM), koje je izabralo Krstića, traži da obelodani kriterijume za taj izbor.

- Krstić je bio savetnik za medije predsednika Srbije u vreme drakonskih izmena Zakona o javnom informisanju, kada su novinari koji su kritički pisali o vlasti otpuštani bez mogućnosti da posao nađu u bilo kom javnom glasilu, a mediji bili izloženi drastičnoj cenzuri. Da li su to kvalifikacije kojima je Nebojša Krstić zaslužio mesto u UO RTS-a i da li to telo izborom Krstića šalje poruku da će svaka zloupotreba javne funkcije biti nagrađena - zapitali su iz UNS-a, dok je Krstić putem Tvitera uzvratio pitanjem: "O kakvoj se zloupotrebi javne funkcije radi?"
Radomirović kaže da je Krstić kao savetnik šefa države znao da upadne u razgovor novinara sa Tadićem.

- Odgovarao je na pitanja umesto predsednika, zahtevao objavljivanje intervjua koji je on skraćivao i ubacivao druga pitanja - obrazložio je sagovornik "Vesti" Krstićeve "pokušaje cenzure".

Radomirović je istakao i da je predlog o Krstićevom ulasku u UO RTS-a stigao od "javnosti dosad nepoznatog udruženja građana Centar za društvena istraživanja".

Uvek uz vlast

Predsednik UNS-a Vladimir Radomirović rekao je da je Nebojša Krstić očigledno zaslužio pažnju aktuelne vlasti, jer sudeći po tome kako funkcioniše REM, niko ko nema blagoslov vlasti ne bi mogao da uđe u Upravni odbor RTS-a.
A da Nebojša Krstić sprovodi naprednjačku filozofiju, svojevremeno je ocenio i bivši Krstićev šef Boris Tadić, uz napomenu da se s Krstićem razišao 2012. godine. Neki od srpskih medija su Krstića nazivali "počasni Vučićev bot". Krstić je, inače, i čest gost TV Pink, pa su se neki od tviteraša zapitali kako će sada da pomiri prisustvo na dve nacionalne frekvencije.

2024 © - Vesti online