Utorak 03.10.2017.
11:54
Vestionline

Vrhunska laž o "velikosrpskoj agresiji" u Hrvatskoj

M. Karović
Miodrag Linta:  Činjenice jasno potvrđuju teoriju o hrvatskoj agresiji na Jugoslaviju i Srbe u Hrvatskoj

- Jedina prava istina o ratu jeste da je proustaška vlast Franje Tuđmana izvršila agresiju na Jugoslaviju i Srbe u Hrvatskoj s ciljem stvaranja hrvatske države bez ili sa što manje Srba. Prvi hrvatski ministar policije u Tuđmanovoj Hrvatskoj Josip Boljkovac u svojoj knjizi ''Istina mora izaći van'' jasno i argumentovano govori da nije Jugoslavija napala Hrvatsku, već je Hrvatska napala Jugoslaviju - ističe Linta u saopštenju.

On napominje da je dolaskom na vlast Tuđmanov režim odmah počeo sa masovnim smenama i opuštanjem Srba sa posla i tražio da Srbi potpišu takozvanu izjavu o lojalnosti Hrvatskoj, kao i za vreme Ante Pavelića. 


Pored toga, dozvoljen je povratak preživelih ustaša u Hrvatsku (Ivo Rojnica, Vinko Nikolić...), zabranjena je upotreba ćirilice, uvedeni su nazivi vojnih jedinica i činovi iz vremena NDH (bojna, satnik, stožer, satnik, bojovnik...), i počele se promene naziva ulica i trgova. 

Linta podseća da je u decembru 1990. godine Hrvatski sabor usvojio ustav iz kojeg su Srbi nasilno izbačeni kao konstitutivni narod.

- Marta 1991. Hrvatska je oružano napala Srbe u Pakracu i na Plitvicama, a 1. maja Srbe u Borovu selu. Od proleća 1991. godine počinje miniranje srpskih kuća i likvidacije Srba u hrvatskim gradovima, uključujući Vukovar, a od avgusta te godine hrvatska paravojska krenula je sa masovnim napadima na kasarne JNA. Gore navedene činjenice jasno potvrđuju teoriju o hrvatskoj agresiji na Jugoslaviju i Srbe u Hrvatskoj - zaključuje Linta.

2021 © - Vesti online