Nedelja 11.07.2010.
22:50 >> 23:02h
Vestionline

Vodice: Hrvatske verzije napada na Srbe

Šta se desilo jedne letnje noći u Vodicama?

Prema policijskom izveštaju incident se dogodio u četvrtak poslepodne pošto su se zamalo sudarili "reno“ beogradskih tablica i lokalni mladić na skuteru.

Zvanična policijska priča glasi ovako: vozač "renoa“ je hteo da izađe sa parkinga pored Spomenika palim borcima NOB-a, kada mu se sa strane pojavio skuter. Došlo je do svađe, a onda je mladić sa skutera udario vozača "renoa“. I auto i skuter nestali su s mesta događaja pre nego što je došla policija. Ove detalje hrvatska policija je saznala od svedoka događaja koji je, izgleda, jedini sačekao organe reda.


"Sve podatke o vozilima prosledili smo ophodnjama u tri županije, ali vozila nismo pronašli“, rekla je Marica Kosor, portparol Policijske uprave šibensko-dalmatinske. Šibenička policija kaže da su u stanicu priveli nekoliko mladića za koje veruju da znaju nešto o incidentu, a da će o rezultatima istrage obavestiti javnost.


Posle prenošenja pisanja beogradskih medija o "nezaboravnom“ letovanju srpske porodice u Vodicama, i hrvatskom portalu Index.hr javio se očevidac incidenta koji tvrdi da se događaj odigrao drugačije od onoga kako su srpski turisti opisali. Svedok je, kako navodi Index.hr, takođe Beograđanin.


"Vodice su pune srpskih turista i sve funkcioniše odlično, bez incidenata", tvrdi Indexov svedok. On kaže da su momci u automobilu sa beogradskim tablicama prvi počeli da provociraju mladića na skuteru.


"Oba momka bila su istetovirana i nabildovana, izgledom podsećaju na 'momke s vrelog beogradskog asfalta'. Vozili su se jednosmernom ulicom iz smera pošte u Vodicama prema Splitskoj banci kad je skuter naišao s druge strane, vozeći u suprotnom smeru", objavio je Index.hr.


Očevidac, Beograđanin, navodno tvrdi kako je vozač automobila tada počeo da viče na motociklistu i obratio mu se rečima: "Pička ti, bre, materina, voziš u pogrešnom smeru".


"Motociklista mu je na to odvratio: 'Daj odjebi, vi ovdje niste poželjni'. Mladić iz automobila se zatim motociklisti opet obratio psovkama, spominjući mu majku, izašao iz vozila i krenuo prema motoru. Motociklista je sišao s motora i udario ga, nakon čega je mladić iz automobila pao, udario glavom i ostao da leži", tvrdi ovaj svedok događaja.

2024 © - Vesti online