Ponedeljak 02.10.2017.
21:08
F. Simić - Vestionline

Počinje nova sezona i kod dama: Crno-bele imaju najviše ambicije

ŽKK Partizan
Miljani je cilj da ostane u Partizanu koliko god može

Ove sezone se vratila u Srbiju i kapiten je ŽKK Partizan što samo pokazuje sa kakvim je ambicijama ne tako davni šampion države krenuo u novu sezonu posle godina u zapećku. Miljana je bila ljubazna da odgovori na nekoliko pitanja za Vesti.

PRVO MEDVEŠČAK

U Jadranskoj WABA ligi za košarkašice ekipe su podeljene u dve grupe. Grupu A čine Budućnost, Plej-of Ultra, Crvena zvezda, Trešnjevka 2009, Beroe i Istanbul Universitesi. U Grupi B su Kraljevo, Partizan 1953, Montana 2003, Cinkarna Celje, Raguza i Medveščak. 

Kako ste zavoleli košarku i ko je bio uzor?

- Košarku sam zavolela uz porodicu, oca koji se bavio košarkom i kasnije bio trener, kao i stariju sestru koja je uveliko trenirala. Pošto potičem iz sportske porodice, a bila sam veoma aktivno dete, košarka je nekako bila logičan izbor i posle svih ovih godina rekla bih i pravi.

Dosadašnja karijera, šta je bilo najbolje?

- Budući da se košarkom profesionalno bavim od 13. godine imala sam priliku da nastupam za brojne klubove iz različitih zemalja. Najbolje iz moje dosadašnje karijere jeste upravo stil života koji nosi košarka i prilika da upoznam ljude iz drugih naroda, njihovu kulturu i način života. Košarka me je obogatila na svim poljima i na tome sam joj najviše zahvalna.

Partizanove devojke zovu na basket

Šta očekujete vi lično i klub od nove sezone?

- Klub kao sto je Partizan uvek ima najviše ciljeve, a to je osvajanje titule u domaćoj ligi, osvajanje Kupa kao i F4 Jadranske lige. Mislim da su titula u domaćoj ligi i Kup imperativ, a sto se tiče Jadranske lige vredno i naporno ćemo raditi, pa dokle doguramo. Radujem se novoj sezoni, moji i klupski ciljevi se poklapaju gotovo na svim poljima i nadam se da ću svojim iskustvom pomoći klubu da ih ostvari.

Šta vam znače igranje u Partizanu, podrška publike i to što ste kapiten?

1. kolo (4.oktobar):
C.zvezda - Plej-of Ultra

Montana 2003 - Kraljevo

Budućnot B. - Istanbul U.

Cinkarna Celje - Raguza

Partizan1953-Medveščak

Trešnjevka 2009 - Beroe

- Iako Partizan nije na košarkaškom nivou klubova u kojima sam igrala tokom svoje karijere, ipak je ime Partizana brend i institucija u Evropi. Partizan je deo porodične tradicije i biti kapiten Partizana je za mene velika čast, a i velika radost za moju familiju - nasmejala se Miljana. Nadam se da će navijači Partizana prepoznati borbenost i iskrenost priče koju gradimo u ženskom klubu i da će nas podržavati tokom cele sezone. Ovom prilikom se zahvaljujem grupi JNA i Grobarskom treš romantizmu koji će nas koncertom i organizacijski podržati na prvoj ovosezonskoj utakmici protiv Medevščaka u WABA ligi, 4.10. u Hali "Ranko Žeravica" u 19 sati.

Šta je sledeći cilj u karijeri?

- Moj najveći cilj je da budem u Partizanu, koliko god mogu igrački, a posle i kao deo stručnog štaba i da od Partizana napravimo ozbiljan i konkurentni evropski klub na zdravim i sportskim osnovama. 

Zrela razmišljanja pravog kapitena. Za kraj ćemo samo dodati da će program na utakmici Partizan - Medveščak voditi naš glumac Bojan Perić, poznat po ulogama u TV serijama Vojna akademija i Urgentni centar. 

2024 © - Vesti online