Ponedeljak 02.10.2017.
09:12
Vestionline, Tanjug

Vulin razbesneo Hrvate: "Glasnogovornik svog šefa, glinskog četnika"

N. Durović
Pričao o "zabranjenim temama" u Hrvatskoj: Aleksandar Vulin

Nakon što je Vulin rekao u nedelju u Šibeniku da u svakom građanskom ratu postoji onoliko istina koliko i umešanih strana, Brkić smatra da je "svaki put potrebno ponavljati istinu o pravednom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu, jer istina je samo jedna i nema dve strane".

- Istina je, što je potvrdio i Haški sud svojom pravosnažnom presudom da je Hrvatska bila izložena brutalnoj vojnoj srbo-četničkoj agresiji, a danas nažalost opet svedočimo da srpska propaganda o tzv. 'građanskom ratu' ni dalje ne jenjava - tvrdi Brkiić, prenosi Hina.

Brkić je na svom nalogu na Fejsbuku nazvao Vulina "večitim glasogovornikom svog šefa, inače glinskog četnika (predsednika Srbije Aleksadra) Vučića".

Tvrdi da "ovaj dvojac iz Srbije i još neki dežurni huškači u Hrvatskoj, koji se nikako ne mogu pomiriti sa samostalnom Hrvatskom, članicom NATO i EU" prozivaju hrvatske vlasti zbog Zakona o hrvatskim braniteljima, za koje kaže da su u "nametnutom i odbrambenom" ratu u Hrvatskoj "pobedili i zauvek uništili njihov san o Velikoj Srbiji".

- Kada se naši susedi suoče s istinom i prihvate neupitne činjenice o njihovim "srušenim snovima", tada ćemo tek moći da razgovaramo i o boljoj budućnosti. Kvalitetna budućnost našeg hrvatskog naroda i svih naših građana koji Hrvatsku smatraju svojom Domovinom, može se graditi samo na čvrstim temeljima istine o prošlosti - rekao je Brkić.

Vulin je ranije u nedelju, komentarišući to što je vest o otkrivanju spomenika majoru Tepiću izazvala kritike u Hrvatskoj, rekao da u svakom građanskom ratu ima onoliko istina koliko i umešanih strana i da Hrvatska i Srbija oko nekih pitanja nikad neće moći da se dogovore.

- I da sad ja vas ubedim da je srpska istina i istina hrvatska, odnosno da je hrvatska istina istina srpska, niti je ispravno, niti je moguće, niti to treba raditi. Nikada mi nećemo moći da se dogovorimo oko toga, oko Oluje, na primer. Za nas će Oluja uvek biti najteži i najtužniji dan, a za mnoge u Hrvatskoj ona će biti veliki, važan i lep dan - rekao je Vulin.

2019 © - Vesti online