Nedelja 01.10.2017.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: Lična arhiva

Zlatno srce dobrotvorke izdaleka

Lična arhiva
Dobro došlo 200 dolara: Aleksandar Čolić sa majkom

Tačnije svima namenivši jednak iznos od po 200 dolara. Već po običaju sa njenog spiska, nijednom nije izostavljena pomoć narodnim kuhinjama "Majka devet Jugovića" iz Gračanice, zatim teško bolesnom Aleksandru Čoliću iz Ljubesela kod Topole, 11-godišnjoj Nađi Marinković iz Čačka, rođenoj sa deformitetom grudnog koša, obolelom ratniku Dejanu Miloševiću iz Vranja i njegovoj majci, kao i bračnom paru Pešić iz Anđelinkovca na Bareliću. Uz novčani prilog stiglo je i podrobno pismo u kojem između ostalog piše:

Slede nova uručenja

Narednih dana, pomoć ove divne žene stići će u ruke svih onih kojima je i namenjena. To je ujedno i prilika da saznamo kako su i da li ima nekih pomaka nabolje u njihovom životu. Uručenja pomoći, kao i uvek, verno ćemo zabeležiti slikom i rečju u jednom od narednih izdanja našeg lista.
 

"Teško mi padne svaki put kada u novinama pročitam da se neko muči i da pati. I sama se mučim sa raznim bolestima i znam kako im je. Zato i šaljem ovih 1.000 dolara, ne bi li nekima od njih bar malo pomogla. Raduje me kad vidim da sam bar nekom izmamila osmeh na lice. Da sam imućnija, poslala bih i mnogo više, zato skupim i pošaljem koliko mogu. Dok sam mogla i sama sam često išla u otadžbinu i pomagala koliko mogu. Noge su me izdale. Tu sam gde sam, ali bar ovako mogu nekome da pomognem, što me ispunjava i čini srećnom. Iskreni i srdačni pozdravi od B. G. iz Adelejda."

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

2019 © - Vesti online