Petak 29.09.2017.
20:17
PRVA

Ubistvo Jelene Marjanović je glavna tema medija, zašto?

youtube.com/belgrade26
Jelena Marjanović

Naslov prodaje novinu - "Slučaj Marjanović" u nedelji za nama. Tabloidi se utrkuju sa što većim fotografijama i senzacionalističkim naslovima. Da li je vam je dosadilo?

Gotovo nijedan slučaj ubstva nije bio toliko zastupljen u medijima. Tako je porodična tregedija zasenila sva prethodna ubistva, uključujući ubistvo premijera Đinđića 2003. i tinejdžerke Tijane Jurić 2014. Zašto? Sociolog Ratko Božović skretanje pažnje navodi kao jedan od razloga.

- To jeste problem vrednosnog sistema ali i skale vrednosti. Šta će biti prisutno i u kojoj će meri biti prisutno kao nešto što privlači znatiželju gledalaca, čitalaca i svih drugih. Ostaje pitanje, jesmo li ih malo navukli na to? - pita se Božović. 

Maloletna ćerka ubijene pevačice, ne svojom krivicom, postala je javna ličnost iako to možda nije ni želela. Novine su pune njenih slika, a ostalo je upamćeno njeno gostovanje u jednom rijalitiju. 

- Za takvu stvar to dete nije spremno. i bilo bi jako dobro da dete u sredini u kojoj sada živi bude zaštićeno od svih ti priča i da porodica pokuša da je sačuva i da se sama ne uključuje u takve priče - navodi Zoran Mušterović, psiholog. 

Slučaj Marjanović nije jedini nerešen. Najmanje sedam ubistava, koja su posebno zaintrigirala javnost - čekaju epilog, ali se o njima iz nama nepoznatog razloga više ne piše. 

2024 © - Vesti online